www.elllobregat.com
L'Hospitalet inicia una sèrie de jornades per apropar les últimes novetats de la tecnologia mòbil i conèixer les seves aplicacions
Ampliar

L'Hospitalet inicia una sèrie de jornades per apropar les últimes novetats de la tecnologia mòbil i conèixer les seves aplicacions

jueves 09 de febrero de 2017, 19:59h
La pròxima cita serà el pròxim 15 de febrer al Centre Cultural Tecla Sala i estarà adreçada a estudiants de la ciutat
Un dels principals reptes de Barcelona i de la seva àrea metropolitana és aprofitar la presència del major congrés de telefonia mòbil, el Mobile World Congress, per teixir una xarxa d'innovació tecnològica a la també denominada 'Gran Barcelona'. Que el 'Mobile' no sigui simplement una fira que dura tres dies i dóna ocupació i desenvolupament econòmic, sinó que, també, serveix de trampolí per fer del territori una de les regions metropolitanes més potents en l'àmbit tecnològic. Aquest repte s'ha anat resolent, per exemple, amb la creació del Mobile World Capital Barcelona que ha ajudat, entre altres coses, a situar a Barcelona entre les ciutats europees que definiran el futur tecnològic.

Amb el mateix objectiu del 'Mobile' de conèixer les últimes novetats del sector i la seva aplicabilitat a les nostres vides, l'Ajuntament de L'Hospitalet ha encetat avui una sèrie de jornades, en el marc de la prèvia al 'Mobile', amb el programa 'La Revolució de les Comunicacions Mòbils'.

Amb la col·laboració de GSMA, l'empresa organitzadora de la fira, L'Hospitalet ha aixecat el teló amb una primera jornada dedicada a la salut i a la recerca mèdica. "Des de l'Ajuntament volem crear oportunitats, fer créixer el talent, generar el marc idoni perquè es produeixin les sinergies necessàries entre el món sanitari i el tecnològic", ha dit el regidor de Benestar Social, Jesús Husillos.

La primera de les jornades ha comptat amb una triple xerrada. En concret, sota el títol, 'La tecnologia al servei de la salut i la recerca mèdica', ha comptat amb les ponències de Jordi Fàbrega, director de desenvolupament de negoci a Biocat, amb la xerrada 'Moebio d-Health. Emprendre des de la necessitat', un programa que ja va per la tercera edició i que introdueix professionals en entorns sanitaris i empresarials per detectar necessitats i trobar solucions tecnològiques.

Una segona intervenció a càrrec de Jordi Albó, professor de la Salle BCN i director de robòtica i emprenedor, que ha parlat sobre 'Robòtica social terapèutica', a través de projectes que faciliten tasques, generen vincles emocionals i monitoritzen dades per a casos concrets aplicats a infants i en entorns hospitalaris.

I, finalment, una tercera xerrada de Pol Pérez, coordinador general de les TIC del Departament de Salut de la Generalitat. Amb la intervenció sobre 'Aplicació mòbil de control assistencial per a la millora de la relació entre metge i pacient', ha explicat projectes de com les TIC donen resposta a l'ecosistema de la informació.

La pròxima cita serà el pròxim 15 de febrer al Centre Cultural Tecla Sala i estarà adreçada a estudiants de la ciutat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios