www.elllobregat.com
Amazon iniciarà al maig el principal procés de selecció per treballar al nou centre logístic de El Prat
Ampliar

Amazon iniciarà al maig el principal procés de selecció per treballar al nou centre logístic de El Prat

viernes 10 de febrero de 2017, 12:47h

La companyia americana estima que podrà realitzar el primer enviament el 4 d’octubre i funcionar amb normalitat pel ‘Black Friday’ i la campanya de Nadal | El nou centre logístic crearà 1.500 llocs de treball als pròxims tres anys, a més de les 40 empreses que ja estan implicades en la construcció de la nau; el 80% d’elles són catalanes

210.000 metres quadrats de superfície, 520 pilars de 20 metros d’alçada, 700 bigues de 14 metres de llarg i 14 tones de pes. Totes les dades tècniques del nou centre logístic que Amazon aixeca al polígon Mas Blau de El Prat de Llobregat són absolutament grandiloqüents, com ja es pot comprovar amb l’esquelet de la nau, que predomina notablement a l’entrada de la zona industrial. Unes dades que, òbviament, es traduiran en la creació d’ocupació al territori.

En total, Amazon estima crear 1.500 llocs de treball en els pròxims tres anys amb un procés de selecció que iniciarà el gruix de la contractació, segons hem sabut avui durant la visita institucional del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcalde de El Prat, Lluís Tejedor; i el director d’operacions d’Amazon a Espanya, Fred Pattje, entre altres autoritats, a les obres del centre, a partir del mes de maig.

Prioritat ‘potablava’

Un procés que comptarà amb la “implicació directe” de l’Ajuntament de El Prat i que, per tant, donarà prioritat als ciutadans pratencs: “Definit el perfil de la major part de gent que treballarà, s’iniciarà el procés de selecció a partir de la bossa d’ocupació local de Promoció Econòmica”, ha dit l’alcalde de El Prat, Lluís Tejedor. “Hi ha un compromís entre l’Ajuntament i Amazon perquè els ciutadans de El Prat tinguin prioritat en aquest procés. Naturalment, hauran de complir els requisits del perfil i després fer el test final; però la primera identificació es farà a partir de la bossa d’ocupació local”, ha explicat Tejedor que ha avançat que ja estan treballant amb la companyia en la contractació dels responsables d’enginyeria i altres perfils més especialitzats; i que hauran de fer la formació a Madrid.

“Porta al futur”

Per la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha anat més enllà de les avantatges en termes d’ocupació i ha definit el nou centre logístic d’Amazon com a “una porta d’entrada al futur”: “Hi ha inversions que són importants per la creació d’ocupació, però aquesta en especial ens incideix en el futur, perquè sabem que el futur ve cap aquí”, ha dit Puigdemont. “Sabem que el futur dóna llocs de treball en l’àmbit de la logística, però també en una economia que té cada vegada més pes en el que diem les tecnologies de la informació i la comunicació. Estic convençut que els bons resultats acompanyaran i, per tant, la confiant per continuar creixent i arrelant a Europa i a Catalunya d’una manera singular”.

Puigdemont ha agraït el procés de negociació realitzat amb “discreció, esperança i responsabilitat” i la vocació de El Prat i el rol que juga per ser “una biga mestra del desenvolupament econòmic al sud d’Europa”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha senyalat la construcció d’aquesta nau com una nova prova de l’atracció del país –“un país preparat”- per captar inversions, recerca, investigació i nous negocis i de la seva vocació “d’obrir-nos al món”.

De la mateixa manera, Lluís Tejedor ha destacat la paciència que ha tingut l’ajuntament per ubicar una gran empresa, amb valor afegit, i no qualsevol proposta que haguessin rebut: “El temps ens ha donat la raó. A El Prat l’interessa, fonamentalment, empreses que incorporin valor afegit i no la típica nau de magatzem, amb dos persones treballant i els ‘toros’. Això no té cap interès. Amazon és un bon referent de la tecnologia aplicada a la logística moderna. Això és molt més que una nau d’expedició de material”.

Inversió de 200 milions d’euros

Per la seva part, el director d’Operacions d’Amazon a Espanya, Fred Pattje, ha desgranat el per què d’aquesta ubicació amb quatre arguments: la seva localització “com a porta estratègica d’entrada a Europa”; el talent altament qualificat que Amazon troba a Catalunya; el creixent nombre de clients (Catalunya és la quarta comunitat en compres per càpita a la web; i el potencial teixit empresarial de pimes i d’emprenedors a Catalunya (el 21% de les pimes espanyoles que venen a Amazon són catalanes).

Quatre arguments que justifiquen la inversió de 200 milions d’euros en aquest nou centre logístic, que serà el tercer de la companyia a Catalunya, després del centre urbà de ‘Prime Now’ de Barcelona i el logístic de Castellbisbal, amb el que es dóna servei als clients d’Amazon Pantry del sud d’Europa. En qualsevol cas, aquest serà indubtablement de referència amb els seus 56 molls de càrrega i descàrrega.

Millores als accessos

En la construcció de l’edifici estan treballant, actualment, quaranta empreses, de les quals el 80% són catalanes. Un edifici que tindrà una superfície de 63.000 metres quadrats i que estarà envoltat per un gran pàrquing per 1.420 cotxes, 117 motos, 100 bicicletes i quatre parades d’autobús. De fet, la mobilitat als accessos del polígon i l’estacionament són dues de les preocupacions de molts dels treballadors que cada dia van al polígon Mas Blau. En aquest sentit, Tejedor assegura que hi ha un estudi de mobilitat i accessibilitat i que, derivat d’aquest document, s’estan realitzant millores als accessos a l’actual xarxa viària bàsica, concretament, a l’avinguda Onze de Setembre i a la carretera d’accés a l’aeroport.

En aquest sentit, “l’anàlisi de càrrega de quan estigui el centre operant esta previst que funcioni, fins i tot, quan tot el gruix de treballadors vingués en cotxe”, ha dit. “Em costa el compromís de Pattje, i aquest és la nostre interès, per encetar un diàleg i estimular que la major part dels treballadors puguin venir en transport públic. Aquí darrera tenim la L9. Seria incomprensible que amb aquest transport d’alta capacitat, tothom vingui amb el seu cotxe. Entenc aquesta preocupació, però no estarà fonamentada”.

Sigui com sigui, la visita ha servit, també, per concreta les dates de posada en funcionament del centre. Fins ara es parlava, de forma genèrica, de la tardor de 2017. Doncs bé, segons paraules de Pattje, el primer enviament es podria fer el 4 d’octubre per funcionar amb normalitat, primer, pel ‘Black Friday’ i, segon, per la campanya de Nadal; primeres grans proves de foc d’Amazon a El Prat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios