www.elllobregat.com
Voluntaris de L’Hospitalet porten la Biblioteca Josep Janés als domicilis de persones amb mobilitat reduïda
Ampliar

Voluntaris de L’Hospitalet porten la Biblioteca Josep Janés als domicilis de persones amb mobilitat reduïda

viernes 10 de febrero de 2017, 16:49h

L’equipament incorpora també el programa Lecxit per millora la comprensió lectora dels infants de 10 a 12 anys

Les persones amb mobilitat reduïda continuen patint, malauradament, moltes barreres; algunes físiques i altres més abstractes com pot ser l’accés a la cultura. Per tombar murs com aquest, la Biblioteca Josep Janés de L’Hospitalet ha encetat un servei de lectura i préstec a domicili per veïns amb mobilitat reduïda.

D’aquesta manera, la Biblioteca vol facilitar l’accés a la informació, la cultura i el lleure d’una forma igualitària amb un servei que pot ser permanent o temporal i que inclou també a les persones que cuiden de familiars amb dependència.

En aquest sentit, serà fonamental la tasca de voluntaris. En concret, la Josep Janés ja compta amb deu voluntaris disposats a col·laborar en el servei, a més dels serveis socials de l’ABS de Collblanc, que informaran sobre persones interessades. Segons les primeres informacions, els usuaris podran disposar d’un total de 30 documents durant 30 dies (prorrogable per 30 més). Aquets documents poden ser llibres, revistes, pel·lícules, música, audiollibres, etc.

En paral·lel, la Biblioteca s’ha sumat al programa Lecxit de la Fundació Jaume Bofill d’acompanyament en la lectura per a infants d’entre 10 i 12 anys. El programa té com a objectiu incentivar l’èxit escolar a través de la millora de la comprensió lectora. Amb aquesta finalitat, els voluntaris treballaran durant una hora a la setmana amb els infants i adaptaran les activitats als interessos de cada un d’ells.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios