www.elllobregat.com
Desmantellada una organització criminal d’abast internacional molt arrelada a l’àmbit metropolità
Ampliar

Desmantellada una organització criminal d’abast internacional molt arrelada a l’àmbit metropolità

lunes 13 de febrero de 2017, 17:02h

La última operació policial ha acabat amb 18 detinguts del grup, especialitzat en tràfic de drogues, després de 17 entrades i perquisicions a diferents municipis de l’àrea metropolitana; entre ells, L’Hospitalet, Sant Boi i Esplugues de Llobregat

El cossos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal d’abast internacional, especialitzada en el tràfic de drogues i blanqueig de diners, que estava fortament arrelada a l’àmbit metropolità. De fet, tenien presència a tot l’anell metropolità des de Badalona a L’Hospitalet, Sant Boi o Esplugues, a més de la mateixa Barcelona i Santa Perpètua de Mogoda.

Segons fonts policials, l’organització portava la droga –especialment heroïna- des del Pakistan i l’Afganistan a través dels coneguts passadors o ‘mules’, que feien el trajecte fins a Dubai o Doha i, des d’allà, altres integrants la portaven fins a Barcelona. Un cop aquí es distribuïa i venia a nivell local o, fins i tot, es transportava a altres mercats com l’italià o l’anglès.

En el decurs de la investigació s’ha pogut acreditar l’existència de diferents cèl·lules que conformaven la totalitat de l’estructura i la seva capacitat per traficar amb droga i blanquejar capital. En total, els cossos policials han realitzat 17 entrades i perquisicions a les poblacions mencionades on han detingut a un total de 18 persones de diferents nacionalitats, de les quals 13 han ingressat en presó. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Durant la darrera operació, la investigació ha intervingut quatre quilograms de cocaïna, cinc d’heroïna, més de deu substàncies adulterants i de tall i més de 18.000 euros en efectiu. També s’han bloquejat diversos comptes bancaris i actius patrimonials. Tot va començar amb el desmantellament d’una organització criminal a l’any 2015 que, conformada fonamentalment per persones de nacionalitat paquistanesa, introduïa heroïna, cocaïna i marihuana a l’Estat espanyol a través de Praga i Grècia. Van haver 35 persones detingudes, 25 de les quals van ingressar a presó. D’aquest antecedent va sorgir l’inici de la present investigació que ha acabat amb un nou cop contra el narcotràfic internacional, en aquest cas, amb països asiàtics com l’origen.

De fet, la investigació –tutelada i dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de Badalona- continua oberta i no es descarten noves detencions.

Desmantellada una organització criminal d’abast internacional molt arrelada a l’àmbit metropolità
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios