www.elllobregat.com
Esplugues reclama a la Generalitat perllongar la L3 del Metro per acabar amb la “fractura històrica amb Barcelona”
Ampliar

Esplugues reclama a la Generalitat perllongar la L3 del Metro per acabar amb la “fractura històrica amb Barcelona”

miércoles 15 de febrero de 2017, 19:39h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, han mantingut avui una reunió institucional al consistori baixllobregatí

Tot i ser ciutats veïnes, les infraestructures viàries, fonamentalment, han estat una frontera històrica entre Esplugues i Barcelona. La inauguració del TramBaix fa quasi 13 anys va ser “una gran notícia” i la imminent connexió amb carril bici que unirà la ciutat amb l’Avinguda Diagonal sumarà un granet més de sorra per esvair aquest mur invisible entre ambdues ciutats que només arribarà amb el perllongament de la línia L3 del Metro.

Així ho ha transmès avui l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, durant un acte institucional a la sala de plens del consistori i en una breu reunió que han mantingut al seu despatx per transmetre “les nostres preocupacions i els temes que tenim pendents amb el Govern”. Temes com aquesta L3 que, actualment, acaba a Zona Universitària: “L’arribada de la línia L3 és imprescindible per Esplugues i per tot l’àrea metropolitana, per poder arribar a l’Hospital de Sant Joan de Déu i a les zones d’alta activitat econòmica o al mateix centre de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa.

“La voluntat de la comarca és que arribi en un primer moment a la nostra ciutat i a partir d’aquí entomar la necessitat de perllongar la línia fins a Sant Just i Sant Joan Despí. En el seu moment vam inaugurar el Tram, que va ser una gran notícia i una gran aposta de l’AMB i de la comarca, però ja han passat 13 anys i ara necessitem aquesta arribada del metro”.

D’altra banda, Díaz ha enumerat diferents prioritats que ha transmès al president com és la construcció d’un tercer ambulatori a la ciutat; la construcció de la residència per persones amb discapacitats psíquiques profundes; així com la preocupació per enllestir la llei de barris a Can Vidalet amb projectes pendents com el poliesportiu.

De la mateixa manera, l’alcaldessa ha traslladat el treball del Govern local en el marc del nou Pla Estratègic 2025 on s’estan definint “amb el màxim consens” les línies estratègiques del que vol ser Esplugues en els pròxims anys i on ha destacat el procés de modernització i dinamització dels polígons industrials de la ciutat: “Volem dotar-nos d’uns espais més moderns que puguin acollir, no tant a les empreses de fa cinc, deu o vint-i-cinc anys, sinó a les empreses d’avui dia i, sobretot, a les del futur”.

Per la seva part, el president Puigdemont –en la seva condició d’ex alcalde- ha fet una defensa ferma del municipalisme com a “font motora de la construcció de ciutats”, a més de la capacitat de crear identitats pròpies per aportar a tot el col·lectiu. “Ens apuntarem allò que va bé i allò que va malament, allò que teniu queixa i allò que puguem millorar. Compartirem allò que ens ajuda a créixer com a país, amb municipis endreçats que cuiden la seva identitat i personalitat i, així, poder contribuir a l’aportació col·lectiva, en una trama urbana colossal com és l’àrea metropolitana”.

En relació amb la connexió amb Barcelona, Puigdemont l’ha definit com una “injustícia històrica” i ha assegurat que en els projectes de país intentaran comptar amb el finançament “o si no anar-lo a buscar; però sempre escoltant i parant l’orella per compartir inquietuds i esperances, perquè sabem que tenim el mateix beneficiari: la gent. Igual que deia aquest matí a Sant Joan de Déu, la malaltia no té fronteres; la connexió tampoc ha de tenir límits”.

Esplugues reclama a la Generalitat perllongar la L3 del Metro per acabar amb la “fractura històrica amb Barcelona”
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios