www.elllobregat.com
Gavà instal·la quinze minideixalleries per incentivar el reciclatge de petits residus domèstics
Ampliar

Gavà instal·la quinze minideixalleries per incentivar el reciclatge de petits residus domèstics

viernes 17 de febrero de 2017, 10:19h

L’objectiu de la nova iniciativa és facilitar el reciclatge de residus que, tot i les seves reduïdes dimensions, són molt contaminants

Piles de tot tipus; bombetes convencionals, halògenes i LED; CDs i DVDs; petits aparells elèctrics i electrònics i cartutxos d’impressores. L’Ajuntament de Gavà ha encetat una nova iniciativa per impulsar el reciclatge de petits residus domèstics que, a pesar de les seves dimensions, són molt contaminants.

En total, el Govern local ha col·locat 15 minideixalleries -que s’assemblen a qualsevol marquesina publicitària i que, per tant, estan força integrades a la trama urbana- amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania el reciclatge d’aquests productes particulars: “Aquest servei permetrà apropar la recollida selectiva de petits residus especials, molt contaminants, a la ciutadania, a qui animo a fer-los servir”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que demanava un canvi d’hàbits: “És important canviar d’hàbits i que fem pedagogia als més petits de la importància de reciclar, reaprofitar i consumir de manera responsable per cuidar el medi ambient”.

D’aquesta manera, la nova trama de minideixalleries complementa el servei tradicional de deixalleria i el servei mòbil, que també permet reciclar aquests productes considerats ‘especials’.

La gestió del projecte anirà a càrrec de l’empresa BLIPVERT, que recollirà els residus cada 15 dies com a mínim; així com la classificació, el transport a la planta de tractament o a la deixalleria municipal, a més del manteniment i la neteja dels contenidors. De fet, els contenidors no tindran cap cost pel consistori.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios