www.elllobregat.com
Tots els municipis metropolitans seran Zona 1 a l’any 2018
Ampliar

Tots els municipis metropolitans seran Zona 1 a l’any 2018

lunes 20 de febrero de 2017, 19:36h

AMB i Diputació de Barcelona coincideixen en la necessitat d’unificar tots els municipis metropolitans en una mateixa corona tarifària

L’Àrea Metropolitana de Barcelona estreny l’accelerador per unificar tots els municipis metropolitans en una primera zona tarifària. Segons ha explicat Catalunya Informació, l’AMB està treballant amb els 18 municipis metropolitans que formen part de la Zona 2 amb l’objectiu d’integrar les tarifes a l’any 2018.

Amb aquest calendari a la taula, el vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la seva presidenta i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa: “Creiem que tots els municipis metropolitans hem d’estar dins de la mateixa zona. Permetria tenir un cost del transport a Barcelona molt menor”.

De fet, segons calcula la ràdio pública, els municipis beneficiats podrien reduir fins a la meitat l’actual tarifa, mentre que els de la Zona 1 les veurien incrementades, però amb la possibilitat de viatjar més lluny. Pel que fa l’AMB, Poveda ha explicat que estan treballant perquè tots tinguin el mateix preu i que estan buscant la fórmula perquè aquesta unificació es faci efectiva ja a l’any 2018. La viabilitat de la mesura, que arriba després d’una carta conjunta que van signar tots els municipis metropolitans de la Zona Tarifària 2, podria estar lligada a l’ampliació de la taxa del transport.

La mesura, de concretar-se, obriria, a més, la possibilitat a aquests municipis d’accedir a la nova Targeta Verda que, també, promou l’AMB. Una targeta amb la que es podrà gaudir, pròximament, de tres anys de transport públic gratuït a canvi de donar de baixa a un vehicle considerat com a contaminant; és a dir, els que no compten amb els distintius de la DGT.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (11)    No(1)

+
2 comentarios