www.elllobregat.com
Generalitat i L’Hospitalet, junts per l’educació
Ampliar

Generalitat i L’Hospitalet, junts per l’educació

martes 21 de febrero de 2017, 16:51h

La conselleria d'Ensenyament i l’Ajuntament signen un protocol de col·laboració per prioritzar l’educació i manifestar la coresponsabilitat de les dues administracions

A les portes de l’inici del procés de preinscripcions escolar, que serà a partir del 23 de març, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la conselleria d’Ensenyament han signat un protocol de col·laboració en matèria educativa per donar, de manera conjunta, un impuls als termes relacionats amb la formació a la segona ciutat de Catalunya.

El document, que ha estat signat per la consellera titular, Meritxell Ruiz, i l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, recull un seguir de mesures que tenen com objectiu prioritzar l’ensenyament i posar de manifesta la coresponsabilitat de les dues administracions en aquesta matèria. “Aquest és l’inici d’un nou marc basat en la coresponsabilitat”, ha dit la consellera Ruiz. “Som conscients de la responsabilitat que exercim i que si som capaços de treballar conjuntament podrem afrontar amb més garanties l’èxit educatiu de tots els alumnes de L’Hospitalet”.

D’aquesta manera, el protocol recull la creació de zones educatives per donar resposta a l’escolarització dels joves de la ciutat, amb una oferta equilibrada i amb mesures específiques per evitar l’abandonament prematur. Així mateix, el document recull l’elaboració d’un mapa de l’educació especial de la ciutat per identificar recursos concrets que siguin necessaris.

D’altra banda, les escoles de màxima complexitat comptaran amb prioritat per incrementar la dotació de plantilla, per disminuir la ràtio dels alumnes i per mantenir els plans educatius de l’entorn.

L’acord recull, també, l’incentiu de la innovació d’una manera transversal. Per aquest motiu, es podrà constituir un grup impulsor amb una direcció compartida i la participació de representants municipals, inspecció, directors de centres, serveis educatius i experts universitaris. A més, les dues administracions han acordat planificar els Programes de formació i inserció (FPI) i elaborar un mapa de la formació professional; i crear una Taula Mixta de Planificació de l’FP. De la mateixa manera, s’han compromès a impulsar la construcció dels centres necessaris i invertir en les obres de millora i reforma dels centres ja existents. En aquest sentit, el document recull engegar el projecte del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch i redactar el de l’Escola Paco Candel.

Per tot, Marín ha mostrat la seva satisfacció al respecte “pel diàleg i la bona sintonia existent” amb el Govern de la Generalitat. “Després de la reunió que vaig mantenir amb la consellera Ruiz el mes de setembre ja ens trobem avui per signar el protocol d’intencions entre ambdues administracions que millorarà l’àmbit de l’educació a L’Hospitalet i que s’abordarà a través de convenis que s’han de signar a partir del mes vinent”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios