www.elllobregat.com
Cornellà es submergeix en la millor edició del Saló de la Immersió
Ampliar

Cornellà es submergeix en la millor edició del Saló de la Immersió

viernes 24 de febrero de 2017, 13:55h

El Mediterranean Diving incrementa en un 30% el nombre d’expositors el que el posiciona entre les tres millores fires del sector a Europa | La presència dels GEAS de la Guàrdia Civil, de Protecció Civil i, per primera vegada, dels Bombers de la Generalitat potencia, també, la vessant més social del sector

Fins i tot l’aigua ha volgut estar present, amb aquest dia plujós, a la inauguració de la XVIII edició del Saló de la Immersió de Cornellà que es celebra des d’avui i fins el diumenge al recinte firal de la ciutat. I és que es tracta, en la seva majoria d’edat, de la millor edició de totes.

El nombre d’expositor arriba fins els 145 el que representa un increment del 30% respecte a la darrera edició i que, com sempre, permetrà oferir les últimes novetats de totes les cares del sector: materials, neoprens, les sortides més aventureres, ofertes, marques de distribució, clubs, etc. De fet, aquesta edició comptarà amb una de les grans marques que tornaran a tenir espai propi com és el cas de Mares, que portarà al saló l’innovador regulador Mares Loop, XR, entre moltes altres novetats. També estaran, des de França, Wreckdiver, distribuïdor oficial de les millors marques de material; Aqua Med, des d’Alemanya, marca de la Medical Helphine WorldWide; la italiana TESEO, per primera vegada, per presentar el seu nou scooter submarí, així com Alkin Compressors.

Per tot, el Saló és el major mirall del sector a nivell nacional i, de fet, està entre els tres millors d’Europa: “Hem aconseguit allò que fa uns anys pensàvem que era molt difícil: ens hem convertit en la millor, única i més gran fira del nostre país; i ens estem posicionant entre les tres primeres d’Europa”, ha dit el regidor d’Economia i Governança, Sergio Fernández, que destacava la bona feina dels professionals i la qualitat de la fira com a claus de l’èxit.

L’altre gran novetat del també conegut Mediterranean Diving és la presència de Bombers de la Generalitat de Catalunya, que comptarà, per primera vegada, amb un ‘stand’ per divulgar la seva tasca. De fet, estarà al costat dels GEAS de Guàrdia Civil, a més de Protecció Civil. D’aquesta manera, a més de la part recreativa del sector, el Saló de la Immersió potencia la vessant més social del busseig: “La immersió no és una activitat només recreativa. Té un àmbit professional i, dins d’aquest, social. La immersió salva vides”, ha exclamat el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela, que ha participat en la inauguració de l’esdeveniment, juntament, amb el coronel de la Guàrdia Civil, José Aledo, i el propi regidor cornellanenc Sergio Fernández. “Bombers i els equips de salvament requereixen d’una tècnica molt complexa i sofisticada, d’una professionalitat extrema. El fet que estiguin aquí enriqueix tots els aspectes que tenen a veure amb la immersió”.

Pensant en Catalunya –la comunitat espanyola que emet més llicències- és fàcil pensar només en la costa gironina com la més relacionada. En canvi, Barcelona –juntament amb Girona- és la ciutat que més destaca en llicències i en presències de clubs i altres activitats. En aquest sentit, preguntat Tudela per El Llobregat en relació al litoral metropolità, ha reconegut que tenim molt potencial tot i ser un territori “amb una gran història d’explotacions i impactes de tota mena”. “Hi ha un principi, que es diu ‘rewilding’ [recrear], que vol dir la recuperació d’espais que no són pristins. És interessant treballar en àrees que han estat degradades i que es puguin recuperar; aquesta és una de les apostes que estem fent des de Pesca i Afers Marítims”.

Segons ha dit Tudela, ha qualificat de “bona” l’estat de la costa metropolitana tot i que, ha reconegut, que des del punt de vista dels recursos marítims es tracta d’un territori “que ha patit”. En aquest sentit, ha explicat que hi ha un problema, sobretot, pel que fa la zona entre els 0 i 50 metres de la costa, per l’impacte humà.

En el marc de les recomanacions europees, Tudela ha explicat que s’està treballant en un pla de xoc que, amb un esperit transversal, plantegi una política marítima integrada. “Tenim molt a fer i molt a guanyar”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios