www.elllobregat.com
La nova T-Mobilitat veu la llum al Mobile World Congress
Ampliar

La nova T-Mobilitat veu la llum al Mobile World Congress

miércoles 01 de marzo de 2017, 17:27h

La Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de la ciutat comtal formen un grup de treball per concretar l’entrada en funcionament del nou títol, que es preveu per a finals de 2018

Donarà lloc a una nova era del transport públic a Catalunya. Després de la primera revolució que va representar la integració tarifària, l’entrada en funcionament de la T-Mobilitat representarà un autèntic punt i apart en el model actual; transició que cada vegada està més a prop.

La Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de la capital catalana han presentat avui, a l’estand de l’Autoritat del Transport Metropolità al Mobile World Congress, la nova targeta de la T-Mobilitat i el calendari previst per la seva entrada en funcionament.

El concepte tarifari canvi radicalment. La nova T-Mobilitat -que tindrà un format idèntic a qualsevol targeta de pagament, substituint el tradicional títol de cartró pel plàstic- haurà d’integrar els actuals 88 títols de transport i es pagarà, per tant, en base als quilòmetres. El concepte canvia i passa d’adquirir títols a comptar amb un saldo que s’anirà recarregant a la targeta. D’aquesta manera, fins i tot, es superen les diferències de les corones tarifàries: “Els ciutadans acabaran pagant en base a dos conceptes: els quilòmetres que realment facin, per tant, acabarem superant les corones tarifàries; i, a més, la tarifa s’adaptarà a la intensitat d’ús del transport públic de cadascú”, ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. “Com més usis el transport públic més barata serà la tarifa. Aconseguirem, per tant, tarifes més personalitzades”.

És l’altra gran avantatge de la targeta. Descomptes per ús més intensiu, el que pot incentivar, efectivament, una fidelitat al transport públic per reduir el cost del viatge. “La T-Mobilitat permetrà bonificar als usuaris més habituals del transport públic i aplicar polítiques de tarificació social personalitzades”, ha dit la regidora de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal. Per la seva part, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, destacava la capacitat d’adaptar millor els recorreguts i les línies del transport segons l’ús ciutadà: “És una eina de futur que ha de modificar la relació del ciutadà amb el transport públic, amb una revolució tecnològica i adaptada a les necessitats dels ciutadans. Des de l’AMB, ens ajudarà a planificar molt millor el recorregut de les línies i les freqüències del transport, un dret universal”.

Segons el calendari previst, aquest mateix any hi haurà una prova pilot en un tram de la nova línia 9 del Metro, on ja es podrà pagar amb el nou títol. En tot cas, no serà fins a final de 2018 quan la T-Mobilitat entri de manera definitiva en funcionament en el marc metropolità, primer, en paral·lel a la resta de títols fins a quedar-se com a únic model. A la tardor de 2019, s’iniciarà el desplegament a la resta del país.

Per complir amb aquests terminis, les tres administracions han constituït un grup de treball per concretar el futur model de mobilitat. Un model que va de la mà de la tecnologia i que arribarà a permetre pagar amb el telèfon mòbil més endavant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios