www.elllobregat.com
Territori aprova el PDU Gran Via – Llobregat aquest divendres de manera definitiva
Ampliar

Territori aprova el PDU Gran Via – Llobregat aquest divendres de manera definitiva

miércoles 01 de marzo de 2017, 18:53h
El grup parlamentari de la CUP Crida Constituent i Catalunya Sí Que Es Pot presenten al Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució per aturar el pla urbanístic

Després de sumar un pas burocràtic més, aquest dilluns, la comissió d’Urbanisme de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya aprovarà de manera definitiva el PDU Gran Via – Llobregat, que planteja la remodelació del sud de L’Hospitalet des de la Plaça Europa fins el riu Llobregat. D’aquesta manera, es donarà llum verda a la creació de noves zones d’activitat econòmica, que es concretaran amb quasi trenta gratacels nous, a la remodelació de la Gran Via en aquest tram, a més de la creació d’un parc a Can Trabal.

I es farà, tot i la important oposició ciutadana que ha experimentat aquest procés, i que ha liderat l’entitat ‘No més Blocs’. Oposició que, també, s’ha traslladat a l’àmbit polític, que ha deixat sols al PSC i al PDEcat defensant el pla urbanístic.

En aquest sentit, tal i com va explicar El Llobregat, el procés d’aprovació va experimentar un inesperat entrebanc a l’àmbit metropolità després que Entesa (amb el vot de qualitat de la presidenta d’AMB, Ada Colau) no donés el seu consentiment per aprovar l’informe preceptiu d’AMB. Davant la falta de suports del PSC en el Consell Metropolità, finalment, es va retirar de l’ordre del dia aquest punt.

Ara bé, finalment, la comissió d’Urbanisme d’AMB ha votat a favor del projecte amb l’únic vot en contra d’Entesa. Segons explica la publicació Crónica Global, ERC –que forma part del govern metropolità- va intentar retirar de l’ordre del dia aquesta votació, fet que no van aconseguir davant la negació de CiU i PSC. Finalment, doncs, ells no van assistir a la votació com a mostra de protesta i disconformitat.

La CUP i CSQP porten el PDU al Parlament

Com a últim cartutx per evitar l’aprovació del PDU, el grup parlamentari de la CUP Crida Constituent i Catalunya Sí Que Es Pot ha portat al Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució amb l’objectiu d’aturar el pla urbanístic.

En el text, els dos grups parlamentaris demanen aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU “davant la manca de consens popular i polític, així com de la suficient previsió i projecció de les conseqüències ambientals, ecològiques i sociodemogràfiques per L’Hospitalet”. A més, reclamen reconsiderar i reformular el plantejament considerant sis aspectes diferents:

  • Coordinar amb els treballs de formulació de la nova planificació urbanística metropolitana (PDU / POUM de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) en tots els aspectes territorials, socials, econòmics i ambientals que incideixen sobre l’àmbit d’aplicació i l’àrea d’influència del Pla.
  • Incorporar un estudi de diverses alternatives d’ordenació de la Gran Via i els seus entorns immediats entre la Plaça Europa i l’Aeroport, amb diverses alternatives.
  • Incorporar un estudi soci-econòmic i ambiental de l’entorn consoli-dat i en transformació, que amb diversos escenaris raonats, permeti justificar i decidir les quanties de sostre i proporcions d’usos a ubicar sobre l’àrea del PDU.
  • Estudiar diverses alternatives d’ordenació física que permetin establir els objectius, controlar i coordinar la forma urbana a implantar.
  • Proposar una ordenació de l’espai agrícola de Can Trabal, que garanteixi la preservació d’aquest espai en el doble context de porta de l’Hospitalet al riu i de corredor verd entre Collserola i el Llobregat.
  • Obrir un procés participatiu amb la ciutadania de l’Hospitalet per tal de consensuar el desenvolupament urbanístic i finalitat dels usos d’un territori que representa entre el 8 i 10% del total de la superfície del municipi de l’Hospitalet.

Pel que fa l’entitat ‘No més Blocs’, critiquen la falta de transparència i d’informació oficial i anuncien una roda de premsa pel mateix divendres on es podrien comunicar noves protestes davant aquesta aprovació definitiva del PDU. Segons hem pogut saber, ara mateix no hi ha res concret aprovat per l’assemblea, però garanteixin accions amb total seguretat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios