www.elllobregat.com
L'ACA posa a informació pública el projecte de millores en el funcionament de la bassa de Sant Vicenç dels Horts
Ampliar

L'ACA posa a informació pública el projecte de millores en el funcionament de la bassa de Sant Vicenç dels Horts

jueves 09 de marzo de 2017, 11:08h
Contempla una inversió propera als 100.000 euros per millorar la infiltració d’aigua i perquè la recàrrega de l’aqüífer de la Vall Baixa i el delta del Llobregat sigui més efectiva. Es podrà consultar fins el 28 de març a les oficines de l’agència o per internet.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública fins el 28 de març el projecte de millores en el funcionament de la bassa de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat. Aquesta massa d’aigua artificial va ser construïda l’any 2009 per afavorir la infiltració d’aigua a l’aqüífer de la Vall Baixa i el delta del Llobregat, una de les reserves estratègiques de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta bassa es pot recarregar amb aigua superficial, procedent del riu Llobregat, o amb aigua regenerada, produïda per l’Estació de Regeneració d’Aigua de la depuradora del Llobregat, i disposa d’una capacitat màxima de recàrrega d’uns 2 hm3 anuals.

En els anys de funcionament de la bassa s’ha constatat una progressiva disminució de la infiltració. És per això que l’ACA ha previst una sèrie de mesures, que permetran incrementar la capacitat de penetració de l’aigua i optimitzar la recàrrega de l’aqüífer. Els treballs, quantificats en uns 100.000 euros, consistiran a retirar terres, substituir el substrat filtrant, i reperfilar els talussos, entre d’altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios