www.elllobregat.com
La Gasol Foundation trasllada la seu catalana a casa seva: Sant Boi
Ampliar

La Gasol Foundation trasllada la seu catalana a casa seva: Sant Boi

martes 14 de marzo de 2017, 12:08h

L’Ajuntament cedeix a l’entitat un local de 400 metres quadrats per lluitar conjuntament contra l’obesitat infantil

La Gasol Foundation comptava fins ara amb una mena d’estructura triangular d’actuació entre Los Ángeles –on es va crear a l’any 2013 i on es porten a terme iniciatives als tres barris més desfavorits de la ciutat californiana-; Barcelona –on hi havia la seu catalana de l’entitat- i Sant Boi, ciutat natal dels germans Gasol i on es realitzaven algunes activitats puntuals. Doncs bé, aquest protagonisme secundari es cosa del passat.

La Gasol Foundation traslladarà la seva actual seu catalana a Sant Boi de Llobregat i, per tant, la ciutat baixllobregatina serà clarament el mirall de Los Ángeles a l’altre costat de l’Atlàntic. Com dèiem, fins ara, l’entitat tenia seu a Barcelona, però ja donava més servei a ciutats metropolitanes com Sant Boi o Badalona. D’aquesta manera, doncs, la fundació reforça el seu vincle mutu amb la ciutat que ha vist créixer als Gasol amb l’objectiu de lluitar contra l’obesitat infantil de manera conjunta amb el Govern local i altres entitats

Per això, l’Ajuntament ha cedit a la Gasol Foundation un local municipal pels pròxims 20 anys –prorrogables-, que neix com a una nova centralitat de la fundació i amb un esperit de proximitat front la ciutadania: “No només volíem establir la seu aquí, sinó comptar amb un espai per fer activitats. Hi haurà, doncs, una part administrativa, però, també, una part multifuncional per realitzar formacions d’educadors i monitors de lleure; sessions de cuina saludable per famílies...”, ha dit la directora de la Gasol Foundation, Cristina Ribes. “Aquest emplaçament està al centre. Volíem ser propers a la ciutadania perquè vinguin a demanar informació i interactuïn”.

En concret, segons el conveni signat avui al consistori per Ribes i per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, la seu estarà ubicada a la planta baixa dels Cinemes de Can Castellet (carrer de Jaume I, 26-28), on comptaran amb una amplia superfície de 400 metres quadrats. “Volem que Sant Boi tingui la seu d’aquesta fundació i que, a més, sigui el punt de partida de la seva acció global en el territori. Per tant, des del Sant Boi al món en una línia estratègica de ciutat: Sant Boi aposta per ser sostenible i saludable i, per tant, qualsevol projecte que vagi en aquesta línia és un plaer acollir-lo”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret.

El punt de partida de les activitats de la fundació –que agafaran embranzida amb el nou curs escolar- es donarà el pròxim 9 d’abril amb la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física que, sota el lema ‘Agita’t Sant Boi’, portarà al carrer la lluita per l’obesitat infantil a través de l’esport i l’alimentació saludable. D’altra banda, el conveni recull el compromís de l’entitat d’organitzar a la ciutat un esdeveniment esportiu anual per a joves i famílies; col·laborarà amb altres activitats prioritàries per al municipi i farà d’intermediaris per facilitar la presència de Pau i Marc Gasol a actes públics de la ciutat. A més, la Gasol Foundation té previst llençar un programa pilot de salut comunitària adreçat a infants, joves i famílies de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats de la ciutat.

Segons dades oficials, el 33% dels nens i nenes d’entre 6 i 9 anys de Catalunya pateixen sobrepès o obesitat. Qüestió que també es dóna a Sant Boi, segons el programa SantBoiSà, que diu que el 21,8% dels infants de P3 i P4 tenen sobrepès, mentre que un 11,1% pateix obesitat. “És una problemàtica real i de la que no som conscients. Volem obrir els ulls a la societat, involucrant a tothom”, ha dit Ribes.

Per la seva part, l’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presència del pare dels dos esportistes, Agustí Gasol, en representació de la família: “Aquest conveni és la constatació del nostre vincle amb la ciutat des de fa molts anys”, ha dit Gasol. “Sant Boi és el millor lloc per ubicar la seu de la fundació. Com a pare, estic molt orgullós perquè veig com els meus fills, a més de la part esportiva, aposten per coses veritablement importants com la de donar resposta a un problema de salut. Segur que amb la col·laboració d’altres institucions i organitzacions, aquest gra de sorra serà important i fructífer en el futur. En aquests 20 anys, que seran més, veurem resultats i Sant Boi serà un exemple de ciutat saludable, a més amb un entorn formidable amb el riu, la Muntanyeta o Sant Ramon”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios