www.elllobregat.com
Ofensiva de l’AMB per promoure la moto elèctrica
Ampliar

Ofensiva de l’AMB per promoure la moto elèctrica

martes 14 de marzo de 2017, 13:12h
L’ens metropolità i l’empresa espluguenca Scutum tanquen un acord de col·laboració per cedir ciclomotors elèctrics als ajuntaments del territori
Hem conegut ajudes per impulsar l’ús del cotxe i de les bicicletes elèctriques; ara és el moment de la moto. L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’empresa Scutum, amb seu a Esplugues de Llobregat, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’ampliar les flotes públiques de motos elèctriques dels ajuntaments de l’àmbit metropolità.

En la mateixa línia del que s’havia fet fins ara fonamentalment amb cotxes elèctrics, Scutum cedirà a l’ens metropolità tres motos elèctriques durant un any –prorrogable- que estaran a disposició dels ajuntaments del territori que ho sol·licitin. Dues de les motos seran de models convencionals, mentre que la tercera està adaptada pels cossos de seguretat locals.

En qualsevol cas, l’objectiu comú és incentivar aquest transport 100% elèctric i net pels desplaçaments institucionals: “Progressivament estem introduint el vehicle elèctric en la vida quotidiana dels treballadors i dels ciutadans de l’àrea metropolitana sumant moltes iniciatives i acords d’aquest tipus”, ha dit el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda. “Estem fent possible un veritable canvi”.

Aquestes motos tenen una autonomia de 100 quilòmetres, “robustesa” que ja estat provada amb èxit, segons Carlos Sotelo, CEO d’Scutum: “És un privilegi ser la primera marca de motos elèctriques en què AMB ha confiat per avançar junts cap a una mobilitat sostenible a l’àrea metropolitana. Compartir aquest idea de futur, pel qual nosaltres treballem en l’àmbit nacional i internacional, ens va fer sumar-nos a aquest projecte. La robustesa del model S02 ja ha estat provada amb èxit per equips de missatgers, agents de mobilitat i policies d’altres municipis que necessiten un vehicle segur i amb una llarga autonomia dia rere dia”.

En paral·lel a aquest acord, segons ha confirmat Poveda, l’AMB té previst obrir una nova línia de subvencions per a l’adquisició de motos elèctriques per part dels ajuntaments. Una línia que ja ha estat aplicada pels cotxes i que ha permès, amb una inversió de 200.000 euros de l’AMB, l’adquisició de 20 vehicles elèctrics per part dels ajuntaments metropolitans.

Pel que fa el sector, encara hi ha molt de camí per recórrer, però el creixement d’aquest any és indubtable: segons dades de l’Associació Empresarial pel Desenvolupament i Impuls del Vehicle Elèctric (AEDIVE), durant el 2016, s’han venut 793 unitats (1.422 si es sumen els ciclomotors), el que representa un increment del 119,67% respecte l’any anterior.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios