www.elllobregat.com
Trobada d'alcaldes a l'Ajuntament de Castellbisbal
Ampliar
Trobada d'alcaldes a l'Ajuntament de Castellbisbal (Foto: Aleix Mateu )

Deu ajuntaments del Baix Llobregat i el Vallès Occidental fan pinya per la finalització de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 a Sant Andreu de la Barca

miércoles 15 de marzo de 2017, 09:31h

Els representants municipals acorden, a Castellbisbal, iniciar una estratègia conjunta front el Ministeri de Foment

Sant Andreu de la Barca, Martorell, Corbera, El Papiol, Molins de Rei, Pallejà, Sant Cugat, Castellbisbal, Rubí i Terrassa. Aquests han estat els deu ajuntaments que, en una trobada conjunta a Castellbisbal, han acordat iniciar una estratègia conjunta per fer pressió a Foment i exigir la finalització de les obres de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7.

La infraestructura té un paper fonamental en la millora de la connexió entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental el que ha fet que municipis d’ambdues comarques sumin forces per agilitzar la reactivació de les obres, reivindicació que, en un principi, havia iniciat de manera unilateral la ciutat que acull l’enllaç: Sant Andreu de la Barca.

Per la seva part, l’alcalde del municipi baixllobregatí havia tret el compromís del subdelegat del Govern a Catalunya, Emilio Ablanedo, de mantenir una reunió amb les màximes instàncies del Ministeri. Una reunió que, segons hem pogut saber, es podria donar pròximament amb el Director General de Carreteres, Jorge Urrecho.

En tot cas, i per agilitzar el procés, els municipis han decidit fer pinya amb uns primers acords assolits. El principal punt d’actuació que surt de la reunió és la futura constitució com a grup de municipis afectats, que convidarà, a més, a altres agents socials i econòmics a sumar-s’hi.

D’altra banda, els deu ajuntaments han demanat tenir una reunió personal amb el mateix ministre de Foment, Íñigo de la Serna, qüestió per la qual es buscarà la implicació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. En paral·lel, tots els municipis s’adheriran al manifest ‘Connexió, ara!’ que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar al mes de gener i on s’exigeix la mencionada represa de les obres, així com un calendari d’execució definitiu per posar l’enllaç en funcionament aquest mateix any. I és que les obres, que es van iniciar fa ja més de deu anys, estan pràcticament acabades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios