www.elllobregat.com
La Federación Española de Rugby dóna l'esquena a la qüestio esportiva i torna a escollir Valladolid com a seu de la final
Ampliar
La Federación Española de Rugby dóna l'esquena a la qüestio esportiva i torna a escollir Valladolid com a seu de la final (Foto: Imanol Crespo)

La UE Santboiana i l’Ajuntament manifesten el seu descontent amb la seu de la final de la Copa del Rei de Rugbi

lunes 20 de marzo de 2017, 20:21h

El club considera que la decisió s’ha pres amb objectius “mercantils” i no esportius

El debat sobre on s’han de jugar les finals de les competicions esportives és una qüestió que no només afecta al món del futbol; i aquí, a Sant Boi, aquesta temporada, tenim un bon exemple que s’ha resolt, a més, de la manera més injusta possible pel que fa els interessos de la UE Santboiana de rugbi. Segons va comunicar divendres la Federación Española de Rugby, la final de la Copa del Rei del pròxim 30 d’abril serà a Valladolid, ciutat del rival de la Santboiana, el SilverStorm El Salvador, vigent campió de la competició.

Per aquest motiu, la UE Santboiana i l’Ajuntament de Sant Boi han mostrat avui, públicament, el seu descontent respecte a la seu escollida, quan hi havia, precisament, dues alternatives més: ‘Las Gaunas’, a Logronyo, y ‘El Malecon’ de Torrelavega, Cantàbria. “Ens desil·lusiona molt el treball que hem fet i és un handicap per nosaltres: ells jugaran a la seva ciutat, mentre que nosaltres ens haurem de desplaçar; ells dormiran a casa seva i nosaltres en un hotel; i ja han jugat un partit, a diferència de nosaltres”, ha dit el president del club, Miquel Martínez.

La batalla per trobar una candidatura alternativa a Valladolid va començar la mateixa tarda del dia que la Santboiana es va classificar. Amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi, que va intermediar amb altres ajuntaments espanyols, el club va comptar amb tres propostes: Vallecas, que finalment no complia amb les mides oficials; l’estadi de Mendizorroza, de l’Alabés, a Vitòria –tot i la bona predisposició del club, van rebutjar presentar la candidatura davant la preocupació de l’estat de la gespa, sobretot, quan el primer equip necessita el camp per preparar la final de Copa del Rei davant el Barça- i, tercer, Las Gaunas.

L’Ajuntament de Logronyo va ser la candidatura oficial que la Santboiana va presentar després d’arribar a un acord amb el consistori, pel qual el club es faria càrrec, fins i tot, de les diferents despeses que comportava l’organització de l’esdeveniment. La reacció de la Federació va ser, primer, demanar el suport formal de l’Ajuntament; fet que es va aportar. Després, es va sumar la necessitat d’aportar la complicitat del govern autonòmic en qüestió; amb la col·laboració de Sant Boi, també, es va obtenir el suport del Govern de La Rioja. Es van adjuntar tots els plans en matèria d’infraestructura, seguretat, promoció, cobertura mediàtica, tal i com estava previst. Fins i tot, es va haver de respondre a un pla sobre com s’ompliria el camp.

Però tots els esforços van ser en va. De les tres candidatures finals, Valladolid va ser la preferida. “S’ha escollit la seu sota uns criteris mercantilistes, s’ha volgut que la final tingui ressò mediàtic per davant de l’àmbit esportiu”, ha criticat Martínez. “Hagués estat un repte omplir un camp i demostrar que hi ha rugbi més enllà de Valladolid”.

El club ha descartat fer una queixa formal a la Federació, més enllà de la roda de premsa que han realitzat aquesta tarda, però iniciaran tota una campanya per ampliar el suport ciutadà a Valladolid. En paral·lel, la Santboiana ja treballa per oferir ‘packs’ econòmics que incloguin el viatja a Valladolid, l’estada, l’entrada a la final i, fins i tot, alguna activitat cultural. Tot, amb un únic objectiu: guanyar la final de la Copa del Rei. “L’Ajuntament de Sant Boi ha estat, estem i estarem al costat de la Santboiana”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret. “Nosaltres donarem suport al que decideixi el club i activarem els nostres canals de difusió. El que farem ara és guanyar la final”.

En aquest sentit, Martínez ha volgut traslladar un missatge optimista tot i la desafortunada seu: “La Junta ha perdut la primera part del partit; però queda la segona”, ha dit demanant el suport dels santboians i dels catalans per guanyar aquesta final. I tenen diversos bons motius: fa disset anys que no aconsegueixen aquest títol i deu des de la darrera classificació a la final. La Federació, amb la seu escollida, ha aportat el tercer.

La UE Santboiana i l’Ajuntament manifesten el seu descontent amb la seu de la final de la Copa del Rei de Rugbi
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios