www.elllobregat.com
Set Ajuntaments, entre ells el de El Prat, creen l’Associació de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigüa
Ampliar

Set Ajuntaments, entre ells el de El Prat, creen l’Associació de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigüa

miércoles 22 de marzo de 2017, 17:20h

La nova entitat representa un nou impuls per la remunicipalització de l’aigua | El Prat és un dels casos excepcionals en l’àmbit metropolità per mantenir, des de l’any 1988, la gestió pública de l’aigua

Després de la mobilització ciutadana del passat 19 de març, a Terrassa, que va aplegar a centenar d’entitats, sindicats i partits polítics de tots els colors sota el lema ‘S’escriu aigua i es llegeix democràcia’, la lluita per la remunicipalització de l’aigua suma un nou impuls. I no és menor. Set Ajuntaments de la demarcació de Barcelona, entre ells, El Prat de Llobregat, han creat avui l’Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l’Aigua a favor de la gestió pública, transparent, participativa i sostenible del cicle integral de l’aigua.

Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i, com dèiem, El Prat han estat els diferents municipis que han signat aquest protocol d’intencions inicial per crear aquesta nova xarxa local a favor de la gestió pública de l’aigua i que està, de fet, oberta a altres ens supramunicipals, sectors acadèmics i a la societat civil organitzada. “Gairebé 30 anys després de la decisió de crear l’empresa Aigües del Prat podem dir que hem pogut recuperar la gestió dels aqüífers de la sobreexplotació, les platges de El Prat tenen una notable valoració, el riu ha incorporat la biodiversitat i hi ha control sobre les extradicions que, amb concessions, fan les empreses”, ha dit l’alcalde de la ciutat baixllobregatina, Lluís Tejedor.

D’altra banda, pel que fa les butxaques dels usuaris, Tejedor ha destacat que, gràcies al servei municipalitzat, el servei “té un preu públic molt competitiu i la ciutadania de El prat en sap molt de la cultura de l’aigua”; un bagatge –ha apuntat- “que posem al servei d’aquesta associació i de la gestió pública de l’aigua front el model de l’aigua com a negoci”.

En aquest sentit, s’ha manifestat també l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, que ha defensat la gestió pública de l’aigua “enfront dels privilegis i inèrcies que venen des de fa molt de temps. [...] Hem de dir prou a models que especulen sobre els drets bàsics, poc eficients i poc respectuosos amb el medi ambient, generant a més fortes desigualtats”, ha sentenciat, criticant la consideració que es fa de l’aigua com a mercaderia.

La relació d’alcaldes i alcaldesses cofundadors de la nova xarxa destaca, a més, pels seus diferents colors polítics. Estan representants tant Iniciativa per Catalunya (per Lluís Tejedor, alcalde de El Prat), Esquerra Unida i Alternativa (per Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola del Vallès), ‘Els Comuns’ (per Ada Colau i Dolors Sabater, alcaldesses de Barcelona i Badalona, respectivament); però, també, Esquerra Republicana (per Julià Fernández, alcalde de Sabadell) i el PSC (per Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i Jordi Ballart, el seu homòleg a Terrassa).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios