www.elllobregat.com
Les Falles de Gavà celebren 30 anys de festes a la ciutat
Les Falles de Gavà celebren 30 anys de festes a la ciutat

Gavà celebra les seves particulars Falles, per primera vegada, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

miércoles 22 de marzo de 2017, 19:17h
La Casa de València de la ciutat organitza aquesta festivitat, que culminarà el diumenge 2 d’abril amb la ‘Cremà’

Arriben les Falles, però no només a València. Gavà celebra del 31 de març al 2 d’abril una nova edició de les seves particulars Falles en una any, a més, doblement especial. La celebració compleix trenta anys des de la primera festa a la ciutat, organitzada per la Casa de València de Gavà a l’any 1987, i ho fa, a més, per primera vegada, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, una distinció que la UNESCO ha fet extensiva tots els municipis que planten monuments fallers.

“La cultura valenciana té una presència destacada a la ciutat, que compte amb un nombre molt important de ciutadans d’arrels valencianes, i que està agermanada amb Olocau”, ha dit l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, satisfeta “de que aquesta tradició es mantingui a Gavà, perquè la fa més forta, més plural i diversa. Una festa que tothom gaudeix i que és un focus d’atracció important per a visitants del Baix Llobregat i d’arreu”.

La Casa de València, com dèiem, va organitzar la primera celebració a l’any 1987 i des d’aleshores s’ha repetit de manera continuada a excepció de l’any 2015, per raons pressupostàries.

Pel que fa les activitats programades, el monument faller arribarà a Gavà el 30 de març, al matí, i es plantarà a la plaça de Jaume Balmes. Ja al vespre, 20:30 h, tindrà lloc la presentació de la fallera major adulta i infantil a la Sala de Plens, que tornen a tenir protagonisme a la festa com a ambaixadores: “Enguany anem a totes i tenim falleres majors que presentarem en un acte simbòlic, però amb tot l’ambient valencià d’aquest esdeveniment a fi i efecte de donar-les el renom que mereixen”, ha dit el president de la Casa de València, Sergi Engli.

Dissabte serà torn per gaudir d’una fira comercial i dels millors productes artesanals, a més de la Globotà (13 hores) i la Desfilà de Moros i Cristians (17 hores). Ja en diumenge arribarà el moment gran de la festa amb la tradicional Cremà de la Falla, acompanyat d’un espectacle pirotècnic.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios