www.elllobregat.com
El soterrament de les vies ha estat una reivindicació històrica de L'Hospitalet, que s'ha anat repetint sovint a les diferents reunions institucionals; la última, davant el Delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo.
El soterrament de les vies ha estat una reivindicació històrica de L'Hospitalet, que s'ha anat repetint sovint a les diferents reunions institucionals; la última, davant el Delegat del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo.

El soterrament de les vies de L’Hospitalet, més a prop que mai

martes 28 de marzo de 2017, 17:11h

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, qualifica el moment com “una oportunitat històrica que no es pot posposar més”

L’actualitat política del matí ha estat marcada per la presència del president del Govern, Mariano Rajoy, a la Jornada d’Infraestructures on ha anunciat una inversió total de 4.200 milions d’euros a Catalunya fins l’any 2020. Entre els diferents comptes pendents que el Govern de l’Estat té amb el territori, destaca, en tot cas, el soterrament de la xarxa ferroviària al seu pas per L’Hospitalet, ara més a prop que mai.

Segons ha anunciat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en una de les taules de la jornada, el projecte d’integració del ferrocarril a la ciutat començarà aquest mandat. “Per primer cop s’assumeix la integració del ferrocarril a la ciutat com una actuació necessària i estratègica”, ha dit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que valorava el canvi de to del Govern central. “Han entès finalment que la ciutat no demanava el cobriment de les vies per una qüestió merament estètica i localista, sinó que està en joc el futur del sistema de Rodalies, el desenvolupament econòmic i la competitivitat del país”.

En aquest sentit, Marín ha confiat que aquesta vegada sí es farà realitat el projecte i es “veurà la llum al final del túnel”, mai millor dit. “Amb l’execució d’aquest projecte, veurem finalment complerta una reivindicació històrica, que permetrà relligar el territori i unir els nostres barris”.

En total, segons les noves dades del Govern, es preveu destinar 3.900 milions d’euros a la xarxa entre 2017 i 2025. Per tot, Marín ha qualificat el moment com “una oportunitat històrica que no es pot posposar més. El soterrament de les vies i la construcció del túnel de L’Hospitalet són una peça clau per reconvertir Rodalies en un autèntic metro regional”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios