www.elllobregat.com
Sant Feliu acull l’acte de presentació de l’AECAT
Ampliar

Sant Feliu acull l’acte de presentació de l’AECAT

lunes 03 de abril de 2017, 11:23h

Una iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència, que ha reunit en l’acte prop de 150 persones

L’AECAT és una assemblea d’electes de Catalunya formada per càrrecs electes com alcaldes, regidors o diputats

El Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat ha acollit un acte de presentació de l’Assemblea d’Electes de Catalunya, amb l’objectiu de treballar per arribar al màxim d’electes del Baix Llobregat que s’inscriguin al registre de l’AECAT.

Aquesta és una iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència, que ha reunit en l’acte prop de 150 persones. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha insistit que l’AECAT és “només un registre d’electes sense cap frontera, ja que hi estan convidats a registrar-se electos de tot el territori, a més està pensat per electes siguin o no independentistes”.

Fins ara un total de 140 càrrecs electes locals ja s’han inscrit al registre. Lloveras explica que les funcions de l’assemblea s’haurien de determinar si s’hagués de constituir, o que aquesta només es reuniria en casos d’excepcionalitat política en el camí cap al referèndum d’independència.

En l’acte de presentació han parlat el regidor de Sant Boi, Jorge Romero (Podem), qui ha decidit registrar-se a l’AECAT per “conviccions democràtiques”. Ha desitjat que aquesta Assemblea sigui una “que mai s’hagi de constituir, perquè voldrà dir que el referèndum d’independència s’ha pogut celebrar”. Durant l’acte han parlat alguns del regidores de les poblacions de la comarca.

La regidora d’Olesa de Montserrat, Mercè Jou, (Demòcrates) ha recalcat que el procés d’independència arriba en “moments decisius” i que el seu partir actuarà en defensa del Sí “com també esperem que ho facin els del No, en un fer que seria un exercici de democràcia.

La regidora d’Esparreguera, Montserrat Viladorsa (ERC) ha apel·lat l’esperit de lluita que sempre ha caracteritzat la comarca del Baix Llobregat i ha assegurat que “no es quedarà enrere per poder fer un procés que és un debat d’idees”.

En aquest sentit també han parlat durant l’acte el regidor de Castelldefels, Ramon Morera (MES), la regidora de Collbató, Maria Teresa Casanovas (PDeCAT) i el regidor de Molins de Rei, Eduard Súarez.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios