www.elllobregat.com
El Baix, pel dret a decidir
Ampliar

El Baix, pel dret a decidir

jueves 06 de abril de 2017, 17:10h
El ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha aprovat l’adhesió al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum després que dos consellers del Partit Popular no estiguessin presents a la sessió i un de Ciutadans marxés abans del vot.

D’aquesta manera, la moció conjunta del grup comarcal d’Entesa i del PDECat, amb el suport d’ERC i la CUP-PA, ha aconseguit la majoria favorable amb 18 vots, front els 17 vots en contra del PSC i dels membres del PP i C’s que estaven presents: Fernando Moya, del PP, i Saray Cantero, Josep Maria Gonzàlez i Anna Clara Martínez, de Ciutadans.

“Els consellers normalment no falten mai, però sí ha estat una sorpresa”, ha dit a El Llobregat, el president del CCBLL, Josep Perpinyà, que donava un toc d’atenció: “Donaria sempre aquest toc d’atenció, independentment del dia que ens adherim al Pacte Nacional pel Referèndum. Recordar que és bo que els consellers assisteixin a les seves obligacions. El que ha passat, però, no és habitual. Sempre estem tots”. El Consell Comarcal, doncs, s’adherirà oficialment a aquest manifest que es va aprovar el passat 1 de febrer de 2017 a la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum i que demana als Governs de la Generalitat i de l’Estat espanyol superar els obstacles polítics i assolir un acord que permeti la celebració d’un Referèndum reconegut per la comunitat internacional.

Per la seva part, el PSC ha presentat la seva pròpia moció a favor, tal i com recull el títol, “d’un nou pacte constitucional que renovi les relacions de convivència entre Catalunya i Espanya”.

El PSC refusa la independència com a sortirà al conflicte territorial actual i reclama la reforma de la Constitució per convertir l’Estat espanyol en un veritable Estat Federal. Un marc de convivència, diuen, que passa, segons els socialistes, per la reforma de la Constitució, per la reforma del Senat, però, també, pel “reconeixement de Catalunya com a nació, amb la seva llengua, història, tradicions, dret i cultura pròpia”, qüestió que tant costa, tot sigui dit, a les files del PSOE. Aquesta moció, en tot cas, va quedar rebutjada amb els únics vots a favor dels socialistes.

El vot en contra del PSC a la moció d’Entesa i PDECat, per manament de l’executiva comarcal, fa que el president de l’ens, Josep Perpinyà, hagi votat diferent que al seu municipi, com a alcalde de Sant Just. A títol personal, reconeix a El Llobregat, el seu suport al referèndum i al dret a decidir: “Com a alcalde hem dec a l’assemblea del PSC de Sant Just, que ha estat històricament a favor d’un referèndum acordat i pactat amb l’Estat espanyol i reconegut per Europa. És cert que, per altra banda, a la comarca es decideix el seu vot en funció de la seva executiva.

Personalment, sempre he dit que Catalunya és una nació i, com a nació, la sobirania ha d’estar en el poble de Catalunya. És lògic, insisteixo, a títol personal, com a Josep Perpinyà, que hi hagués un referèndum totalment acordat i pactat. Sempre he defensat una Espanya federal, que reconegués la seva plurinacionalitat. Catalunya pot encaixar perfectament en una Espanya federal. El problema és que estem tots enrocats i això em preocupa molt. Perquè les accions unilaterals tenen un risc molt elevat”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios