www.elllobregat.com
Una “petita revolució” per una vida més feliç
Ampliar

Una “petita revolució” per una vida més feliç

jueves 06 de abril de 2017, 18:00h
Des de principis de mes, Catalunya està aportant el seu gra de sorra per combatre el sedentarisme i sensibilitzar petits i grans de la importància d’adoptar hàbits saludables i ser actius. Ho estan fent en el marc de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) 2017, que es celebra a tot el món el dia 6 d’abril, però que inclourà activitats durant tot el mes d’abril.

Aquest any, l’acte central a Catalunya va tenir lloc el mateix dia 6 a la Seu d’Urgell (Alt Urgell). El Rafting Parc, situat al Parc Olímpic del Segre, va acollir uns 1.200 alumnes urgellencs de primària i secundària, que van participar en una vintena de modalitats esportives per promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Dr. Joan Guix, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, van presentar fa uns dies al Palau Robert de Barcelona les novetats i els actes previstos pel DMAF 2017, que enguany porta per lema “Gent Activa, Gent Feliç” amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar, així com remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional, tot acumulant 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

La campanya, que l’executiu català promou per vuitè any consecutiu, va dirigida al 100% de la població, incloent les persones que pateixen alguna discapacitat. El repte és superar les xifres de participació -més de 208.000 persones, 680 entitats implicades i mig miler d’esdeveniments registrats- del 2016, majoritàriament mitjançant caminades i activitats dirigides.

“Volem que aquesta celebració sigui l’inici d’una petita revolució de l’activitat física, que arrenqui des de les escoles, per tenir una societat més activa i més feliç”, va dir Gerard Figueras sobre una iniciativa “transversal del Govern al costat de les entitats esportives, educatives i de salut” del país. El secretari general de l’Esport va subratllar que l’activitat física diària “ens permet viure millor” i que promoure-la augmenta, d’altra banda, el nombre de persones practicants i “els potencials campions”.

Els padrins del DMAF són aquest 2017 el capità d’handbol del FC Barcelona, Victor Tomàs; el medallista paralímpic de tennis taula Jordi Morales i la cuinera Ada Parellada, que van animar a practicar activitat física i portar hàbits saludables a tota la població en general.

Per commemorar la iniciativa, s’ha fet una campanya de difusió en televisió (càpsula 012) i ràdio, i el Govern recalca la importància d’organitzar i participar en esdeveniments que facin difusió dels missatges del DMAF. Es pot trobar tota la informació i materials de la campanya del DMAF a la pàgina web específica esport.gencat.cat/gentactiva, i es pot seguir la participació arreu de Catalunya a través del twitter @GentActiva i el facebook GentActiva amb l’etiqueta #gentactiva. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios