www.elllobregat.com
El sedentarisme, una despesa sanitària
Ampliar

El sedentarisme, una despesa sanitària

jueves 06 de abril de 2017, 18:02h
El sedentarisme és el segon factor de risc de mort als països occidentals, “causa més de 3.000 morts a l’any estimades a Catalunya i està vinculat a molts casos de càncer i diabetis”, va alertar Joan Guix, per qui, segons l’OMS, “la despesa sanitària anual d’una persona sedentària és 150-300 euros superior a la d’una persona activa”.

El 74,2% de les persones de 15 a 69 anys assoleixen uns nivells d’activitat física saludable, un percentatge que és més elevat entre els homes, entre les persones amb estudis universitaris i entre la classe més benestant. D’altra banda, el 20,9% de la població de 18 a 74 anys té un comportament sedentari, superior entre les dones.

Pel que fa als infants i adolescents de 3 a 14 anys, un 37,5% té un estil d’oci actiu, és a dir, cada dia de la setmana fa com a mínim una hora d’activitat física extraescolar o juga al parc o al carrer.

El percentatge és superior en els nens i disminueix segons augmenta l’edat. Un 57,7% acostuma anar caminant a l’escola, un 10,7% va en transport públic i un 1,5% en bicicleta. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios