www.elllobregat.com
El Març Gastronòmic de l'AGT tanca la vuitena edició amb la participació de més de 5.000 menús venuts en un mes
Ampliar

El Març Gastronòmic de l'AGT tanca la vuitena edició amb la participació de més de 5.000 menús venuts en un mes

viernes 07 de abril de 2017, 12:29h
Un total de 32 restaurants de set ciutats diferents del Baix Llobregat i L'Hospitalet han format part de les VIII Jornades Gastronòmiques, projecte estrella de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat
Establiments de vuit municipis del Baix Llobregat han participat en l’edició d’enguany del Març Gastronòmic que continua implicant al territori en la iniciativa estrella de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat. En total, 32 establiments que han superat el llindar dels 5.000 menús venuts en només un mes a la ja VIII Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les jornades van concloure el passat cap de setmana, amb un treball on s’ha realçat el conjunt que s’està duent a terme, entre productors del Parc Agrari del Baix Llobregat i restauradors de la comarca. El objectiu d’aquest treball en conjunt és donar valor a dos productes únics, el Pota Blava i la Carxofa Prat.

El pollastre criat pels criadors del Baix Llobregat, el Pota Blava, es cria a l’aire lliure, amb alimentació ecològica, a base de productes naturals, blat de moro, pa amb segó i verd. Amb un color intens i una textura forta, les carns del pollastre i el capó Prat destaquen per la seva major intensitat de sabor i aroma.

La Carxofa Prat, amb gairebé 100 anys d’història, és la reina dels cultius del Delta central. Actualment, s’està treballant en l’obtenció del distintiu europeu de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). “La Carxofa Prat és un producte molt versàtil i polivalent. La podem menjar a cullerades com una sopa, la podem menjar com si fossin patates xips, la podem fer a la brasa, pot fer parella amb un pollastre, és un producte fantàstic”, comenta la coneguda chef, Carmen Ruscalleda, i padrina de l’edició Març Gastronòmic 2015.

Una de les tendències d’enguany ha estat l’augment de la clientela de fora dels municipis participants, superant, de fet, al client local. El Prat ha sigut el municipi pioner en aquesta festa del producte local, on també han participat restaurants de Gavà, L’Hospitalet, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Vicenç dels Horts.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios