www.elllobregat.com
Carme Chacón, Filla Predilecta d’Esplugues
Ampliar

Carme Chacón, Filla Predilecta d’Esplugues

viernes 21 de abril de 2017, 19:10h

La socialista rebrà, a títol pòstum, un dels màxims reconeixements de la seva ciutat natal aquest dimecres 26 d’abril

L’Ajuntament d’Esplugues nomenarà, aquest dimecres 26 d’abril, en un Ple Extraordinari d’homenatge, Filla Predilecta a títol pòstum a Carme Chacón, recentment desapareguda. Després de l’acte celebrat al Saló de Plens del Consistori i després de l’àmplia trobada socialista a la Fira de Montjuïc, Esplugues vol reconèixer un cop més els mèrits personals i professionals de la socialista amb un dels màxims distintius locals.

D’aquesta manera, la ciutat natal de Chacón vol reconèixer la seva trajectòria política que va començar, precisament, a Esplugues a l’any 1999. La que va arribar a ser primera ministra dona de Defensa, va ser primer regidora de la ciutat pel PSC quan tenia 28 anys. Des d’aquest any i fins a l’any 2003, va ser primera tinenta d’alcaldia, responsable de Serveis Econòmics, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana. Al següent mandat, la seva responsabilitat local va ser compartida amb el salt a nivell nacional després de ser escollida vicepresidenta del Congrés de Diputats al 2004. Més tard, Chacón ocuparia la cartera de Vivenda i, com dèiem, de Defensa.

Segons un comunicat oficial de l’Ajuntament d’Esplugues, Chacón ha estat “una de les ciutadanes més il·lustres i universals que ha tingut i que han contribuït a una societat més igualitària trencant sostres de vidre i reivindicant sempre els drets de les dones”.

L’acte oficial es celebrarà, dimecres, a partir de les 18 hores.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios