www.elllobregat.com
Mossos d’Esquadra realitza una operació antiterrorista jihadista amb entrades a Cornellà i L’Hospitalet
Ampliar

Mossos d’Esquadra realitza una operació antiterrorista jihadista amb entrades a Cornellà i L’Hospitalet

martes 25 de abril de 2017, 09:32h
A diferència de darreres operacions, els detinguts –que estaven vinculats al crim organitzat- estarien relacionats no només amb la captació de possibles terroristes, sinó també disposats a actuar

Mossos d’Esquadra està realitzant des de primera hora del matí una operació antiterrorista jihadista a diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, entre ells, L’Hospitalet i Cornellà. Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Masquefa completen la llista de ciutats on s’han realitzat un total de 12 entrades i perquisicions. Segons les primeres informacions, ja s’han produït les primeres detencions. Vuit, com a mínim.

Es tracta de la tercera operació antiterrorista en el que portem any a Catalunya després de la detenció de dos homes a Roda de Ter (22 de març) i d’una dona a Terrassa (5 d’abril); però, també, una operació encara amb més dimensió que no l’Operació Caronte, fins ara, la més important realitzada. I és que, segons ha dit el conseller d’Interior, Jordi Jané, a Catalunya Ràdio, “no només es tracta d’una xarxa de captació sinó d’actuació”.

El dispositiu representa, segons fonts policials, la fase final d’una investigació que es va iniciar fa vuit mesos a partir de l’anàlisi de diverses informacions, aparentment inconnexes, procedents de la tasca de prevenció policial i de la col·laboració ciutadana, tant important en aquesta lluita. A partir d’aquí, Mossos va determinar l’existència d’un grup organitzat relacionat amb el terrorisme jihadista que, també, estava vinculat amb activitats delinqüències vinculades amb el crim organitzat.

Per fer-nos una idea de la dimensió de l’operació, cal tenir en compte que Mossos ha col·laborat amb la policia belga en el marc del programa de la Unió Europea de coordinació judicial EUROJUST. D’aquesta tasca conjunta s’ha arribat a la conclusió que hi ha indicis que apunten a la vinculació directa i a la integració de diversos dels detinguts amb organitzacions terroristes jihadistes.

L’operació, a la que també participen agents de la Policia Nacional i de la Policia Federal Belga, continua, com dèiem, oberta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios