Ampliar
La UE Santboiana guanya la Copa del Rei (16-6) després de superar clarament al Salvador de Valladolid (Foto: FER)

La UE Santboiana, campiona de la Copa del Rei de rugbi (16-6)

domingo 30 de abril de 2017, 14:52h
Els 'blau' remunten el 0-3 inicial del Salvador amb una excel·lent segona part i amb un Albert Millán enorme
Tot i tenir tot en contra -la seu de la final, el trasllat i, fins i tot, el vent a la primera part-, la Unió Esportiva Santboiana s'ha proclamat avui campió de la Copa del Rei de rugbi (16-6) davant el Salvador de Valladolid, gràcies a una excel·lent segona part.

Els de Lewis Williams i Ricardo Martinera no s'han fet petits tot i el cop de càstig que el Salvador anotava a la darrera ocasió de la primera part. Aquest tímid 0-3 no ha estat, doncs, suficient davant el tsunami blau que hem vist al segon període. Des dels 38 metres, Matenga Baker ha anotat, primer, amb un cop de càstig que tornava ha posat l'empat en el partit. Un partit que es posava de cara quan, minuts després, Albert Millán anotava un segon cop de càstig que posava als santboians per davant.

El Salvador s'ha mostrat més fort a les melés, però s'ha topat amb una defensa sòlida i implacable. Al contrari, no han trobat el joc fluid suficient per anotar, fet que sí que han aconseguit els de Sant Boi. Després d'una gran passada, Francisquelo ha aconseguit l'únic assaig del partit (11-3). Assaig que complementava Albert Millán amb una sensacional transformació de peu escorada que posava el 13-3 en el marcador.

Tot i que Jaime Mata aconseguia escurçar distància, novament, amb un fàcil cop de càstig (13-6), la UE Santboiana no només no s'ha arronsat, sinó que ha aguantat els minuts més intensos del Salvador i ha sentenciat amb un nou excel·lent xut a pals de Millán, també, a tocar de la línia dreta de banda i amb una forta ventada al camp de Zorrilla, a Valladolid. Al final, 16-6 que fa que la UE Santboiana torni a casa amb el títol, una Copa del Rei que no aixecava des de fa 17 temporades, l'any 1999-2000.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)