www.elllobregat.com
La Generalitat ja prepara la nova Llei de caça

La Generalitat ja prepara la nova Llei de caça

jueves 04 de mayo de 2017, 03:35h
La directora general de Forests, Montse Barciol, es reuneix a Vic amb els directors territorials d’Agricultura de la demarcació de Barcelona. “La nova llei ha d’implantar nous models i definir i promoure una funció molt més social de l’activitat cinegètica. Adaptar la caça al s.XXI”.

Unes imatges de caçadors enmig del Delta del Llobregat, publicades per entitats ecologistes, va posar sobre la taula la necessitat de regular la caça com a activitat cinegètica, un control imprescindible per evitar afectacions als camps agrícoles. El món local que envolta la zona del Delta va coincidir en consensuar mesures alternatives a la caça, unes propostes que van rebre el suport de les entitats mediambientals i el rebuig dels pagesos -visibilitat a través del sindicat Unió de Pagesos, que demana solucions immediates per evitar pèrdues als seus camps-.

La proposta es va traslladar al Govern de la Generalitat amb el consens afegit de que el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat s’encarregués de realitzat aquesta tasca. La primera trava, òbviament, estava en la falta de recursos de l’entitat, qüestió que va quedar resolta al mes de febrer després d’una reunió dels membres del Consorci del Parc Agrari amb la Diputació de Barcelona i la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau.

Aleshores es va acordar aportar els recursos tècnics i econòmics necessaris per portar a terme aquesta nova gestió. Així ho anunciava el vicepresident primer de l’ens provincial, Dionís Guiteras: “per gestionar la fauna salvatge del Parc Agrari, els ajuntaments, el Parc, la Diputació i la Generalitat posarem els recursos tècnics i econòmics per poder-la gestionar. És imprescindible per a la producció agrària que la plaga de fauna salvatge es pugui controlar i que hi hagi igualment la biodiversitat ecològica necessària”.

Ara, la regulació de la caça com a via per controlar les espècies cinegètiques avança i dóna un pas més amb l’inici del debat per elaborar la nova Llei de Caça de Catalunya. La directora general de Forests, Montse Barciol, s’ha reunit a Vic amb els directors dels Serveis Territorials d’Agricultura de Barcelona, Girona i Catalunya Central per tal d’abordar el nou marc normatiu.

D’aquesta manera, l’actual activitat cinegètica es deixarà de regular amb la llei estatal de 1970 a favor d’una llei catalana pròpia “necessària i que ha de ser un element que contribueixi a la gestió sostenible dels ecosistemes i a l’equilibri territorial”, asseguren fonts oficials del Departament. Així, el nou marc normatiu ha de fer una transició en la consideració de la caça cinegètica com a activitat de lleure a favor d’un esperit més social i tenint en compte el control de danys i la gestió d’un medi equilibrat i sostenible: “La nova llei ha d’explorar i implantar nous models i definir i promoure una funció molt més social de l’activitat cinegètica. Es tracta de tirar endavant una Llei que permeti regular millor els drets i deures i que modernitzi i adapti la caça al segle XXI”.

A la reunió han estat representats caçadors, propietaris de terrenys cinegètics, organitzacions agràries, cooperatives, representants del món local, entitats ecologistes i animalistes i excursionistes, entre d’altres. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios