www.elllobregat.com
El Canal Olímpic de Catalunya, decisiu pels Jocs Olímpics de la Joventut 2018
Ampliar

El Canal Olímpic de Catalunya, decisiu pels Jocs Olímpics de la Joventut 2018

jueves 04 de mayo de 2017, 03:44h
Constituït el comitè organitzador del classificatori mundial de piragüisme, que tindrà lloc a Castelldefels l’abril de l’any vinent. El campionat decidirà els piragüistes de 15 a 18 anys que podran participar en les proves d’eslàlom i d’aigües tranquil·les dels Jocs.

El comitè organitzador del classificatori mundial de piragüisme pels Jocs Olímpics de la Joventut 2018 va quedar constituït fa uns dies en una reunió al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona. El classificatori es celebrarà al Canal Olímpic de Catalunya del 12 al 15 d’abril de l’any vinent, tal com es va informar en la trobada, encapçalada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

Aquest campionat previ que tindrà lloc a la instal·lació de Castelldefels decidirà els piragüistes de 15 a 18 anys que podran participar en les proves d’eslàlom i d’aigües tranquil·les dels Jocs Olímpics de la Joventut, previstos per l’estiu del 2018 a Buenos Aires. Es calcula que al Canal Olímpic es jugaran la plaça per a la cita olímpica uns 600 esportistes d’entre 50 i 80 països.

Aquesta és la primera vegada que s’organitza un classificatori de nivell mundial previ als Jocs, ja que fins ara cada continent feia la seva selecció. A més, setmanes abans, durant el mes de març, el Canal Olímpic acollirà el selectiu espanyol, que servirà per confeccionar l’equip estatal i serà un bon test organitzatiu de cara al classificatori mundial.

Tercera edició
L’edició del 2018 serà la tercera dels Jocs Olímpics de la Joventut d’estiu, que estan impulsats pel Comitè Olímpic Internacional (COI). Pel que fa al classificatori de piragüisme, l’organització recau en la Federació Espanyola i la Internacional d’aquest esport amb la col·laboració del COI. La reunió de constitució del comitè organitzador del classificatori mundial, en la qual es van abordar els detalls organitzatius i econòmics, va comptar amb representants de les federacions i institucions vinculades a la cita esportiva.

A banda de Gerard Figueras, que estava acompanyat del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, hi eren presents els presidents de la Federació Espanyola i Catalana de Piragüisme, Juan José Román i Joan Ignasi Rosell, respectivament; el president del comitè de Freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), Lluís Rabaneda; l’assessora del comitè d’eslàlom de la ICF, Meritxell Rodríguez, i el director de promoció de Turisme de Barcelona, Josep Anton Rojas. Completen el comitè el Consejo Superior de Deportes, l’Ajuntament de Castelldefels, Equacat S.A., l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios