www.elllobregat.com
El servei Respir de la Diputació de Barcelona: un respir per a les famílies cuidadores
Ampliar

El servei Respir de la Diputació de Barcelona: un respir per a les famílies cuidadores

jueves 04 de mayo de 2017, 03:57h
El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un descans i donant resposta davant imprevistos. Respir compta amb un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina segons la capacitat econòmica dels atesos.

El Servei Residencial d’Estades Temporals i Respir de la Diputació de Barcelona, situat al Recinte Mundet de la ciutat comtal, és un programa d’atenció residencial temporal per a persones amb un determinat grau de dependència per raons d’edat o discapacitat intel·lectual.
El servei té la finalitat de millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions

familiars imprevistes, i beneficiar també les persones ingressades, que reben atenció personalitzada per part de professionals especialitzats.

Poden sol·licitar aquestes places aquelles famílies residents a la província de Barcelona que tinguin al seu càrrec persones amb dependència majors de 65 anys o persones amb discapacitat intel·lectual, d’entre 6 i 65 anys. Per fer-ho, s’han d’adreçar als serveis socials bàsics del seu ajuntament, que valoraran la conveniència de sol·licitar l’ingrés, i tramitaran la sol·licitud.

Servei d’Atenció d’Urgències a la Vellesa
Pel que fa al preu de l’estada, el servei Respir es regeix per un sistema de copagament, en el qual la quota a abonar es determina en funció de la capacitat econòmica de la persona atesa. Per a les persones amb discapacitat intel·lectual menors de 18 anys el servei és gratuït.

Hi ha situacions d’urgència social que requereixen d’una actuació immediata. El Servei d’Atenció d’Urgències a la Vellesa (SAUV) té com a finalitat acollir, des del Respir, de forma temporal, les persones grans que es trobin en una situació d’abandonament o indefensió per manca de domicili o bé per impossibilitat de viure-hi. Durant l’estada d’aquestes persones al centre residencial, des del municipi d’origen els serveis socials hauran de fer la recerca del recurs definitiu. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios