www.elllobregat.com
Ciutadans porta la reforma de la Granvia al Parlament de Catalunya
Ampliar

Ciutadans porta la reforma de la Granvia al Parlament de Catalunya

martes 09 de mayo de 2017, 13:10h

El grup parlamentari reclama una consulta ciutadana, un estudi sobre la demanda i la sostenibilitat econòmica i que la Taula sobre la Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona avaluï l’impacte

El grup parlamentari de Ciutadans presentarà, aquesta tarda, una Proposta de Resolució a la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge vinculada al projecte de soterrament de la Granvia i desenvolupament del seu entorn. “Després dels dramàtics efectes de la bombolla immobiliària cal ser molt prudents amb els grans projectes”, ha dit el diputat taronja Sergio Sanz.

Per aquest motiu, Ciutadans demanarà, en relació amb el també conegut Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat, una consulta ciutadana; un estudi de demanda per garantir la viabilitat de sostenibilitat econòmica del projecte; vincular-ho al Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona; a més de demanar a la Taula de la Qualitat de l’Aire de la Conurbació de Barcelona que avaluï l’impacte mediambiental del pla: “La viabilitat econòmica i mediambiental ens genera molts dubtes”.

El debat es produirà aquesta mateixa tarda entre els punts de l’ordre del dia de la comissió, que haurà de manifestar el seu vot. Segons hem pogut saber, la Proposta parteix sense suports i, per tant, serà difícil que tiri endavant.

Com hem anat explicant en El Llobregat, el pla urbanístic està aprovat de manera definitiva i, de fet, el passat divendres tant L’Hospitalet com Territori i Sostenibilitat van aprovar el Pla d’actuació per a l’execució del projecte, a més de treure a concurs la redacció dels dos primers projectes: la depressió i la cobertura de la Granvia (pressupost d’1.475.000 euros) i la urbanització del sector 1, que compta amb una superfície de 44 hectàrees (import de 950.000 euros).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios