www.elllobregat.com
Tapes i menús gastronòmics per escalfar els motors de la pròxima ‘Shopping Night’ de Molins de Rei
Ampliar

Tapes i menús gastronòmics per escalfar els motors de la pròxima ‘Shopping Night’ de Molins de Rei

martes 09 de mayo de 2017, 18:20h
La vila de Molins celebrarà la jornada de compres nocturnes el 10 de juny, que servirà de cirereta a les dues setmanes del MolinsBdeGust (12-28 de maig)

Després de l’èxit de les dues primeres edicions, la tercera festa de la ‘Shopping Night’ de Molins de Rei ja té data: serà la nit del 10 de juny. Així ho han anunciat avui el Govern local de la via, conjuntament amb les entitats comercials de la Unió de Botiguers de Molins de Rei i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal.

El Mercat, precisament, ha estat escenari de la presentació del cartell i la data en un any, a més, molt especial per l’equipament, que fa deu anys des de l’última gran remodelació (2007). Una coincidència que es suma a l’optimisme generat en les primeres edicions i que, de fet, fa pensar que milloraran tant les 147 botigues inscrites l’any passat com en participació ciutadana. Un èxit que l’alcalde de Molins, Joan Ramon Casals, ha demanat que sigui extensiu durant tot l’any: “Necessitem que el nostre comerç realment funcioni i una manera d’ajudar a tirar tot endavant és comprar a Molins de Rei durant tot l’any”.

En aquest sentit, Casals ha destacat que el comerç local és el sector que més ocupació genera a la vila que, per cert, ha baixat el seu atur fins el 9,4%, sent així la millor xifra del Baix Llobregat i la tercera de Catalunya.

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde, Xavier Paz, ha destacat la ‘Shopping Night’ per la seva vitalitat i capacitat d’innovació que aporten els botiguers del municipi, així com la capacitat de fer xarxa del teixit comercial que permet a Molins “tenir una nit que, per unes hores, sembla una nova Fira de la Candelera”.

Com no podia ser d’altra manera, la festa, que permet comprar als establiments participants des de les 22 hores fins a la mitjanit, tindrà un esperit continuista donat els èxits de les anteriors edicions. D’aquesta manera, hi haurà dos espais habilitats per activitats de tot tipus tant a la plaça de la Creu com a la plaça de l’Ajuntament. A partir d’aquí, seran els botiguers els encarregats d’oferir les seves propostes més creatives, botiguers que, en alguns casos, arriben a acords amb la resta de comerços del mateix carrer per organitzar les seves pròpies activitats.

Segona edició del MolinsBdeGust

La ‘Shopping Night’ serà, com dèiem, una excel·lent cirereta per a la II Mostra Gastronòmica MolinsBdeGust, que repeteix enguany del 12 al 28 de maig. Prop d’una cinquantena de bars i restaurants de la vila oferiran receptes elaborades per l’ocasió; d’una banda, 38 bars i restaurants que realitzaran tapes i platets per acompanyar una cervesa per 3 euros tot plegat, mentre que, d’altra, nou restaurants oferiran menús gastronòmics elaborats amb productes de proximitat i que tindran un preu que oscil·larà entre els 22 i 36 euros.

L’objectiu de la proposta és potenciar igualment el comerç i el sector de la restauració, un sector que Casals ha qualificat “d’altíssima qualitat i dels millors de la nostra comarca”. En aquest sentit, Paz considera que es tracta d’un sector “estratègic que fa que vingui de gust ser a Molins de Rei pels que som de la vila com pels que són de fora”.

A més de les propostes culinàries, el MolinsBdeGust organitzarà, també, un ‘showcooking’ a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal de la mà de la cuina, en directe, del Restaurant El Tast (25 de maig, a les 18 hores), un dels millors restaurants de la ciutat conegut també fora de Molins per la seva implicació en projectes semblants com el Març Gastronòmic de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios