www.elllobregat.com
La Comissió de Territori del Parlament demana la paralització de la remodelació de la Granvia fins el Llobregat
Ampliar

La Comissió de Territori del Parlament demana la paralització de la remodelació de la Granvia fins el Llobregat

jueves 11 de mayo de 2017, 11:16h

Catalunya Sí Que es Pot, CUP-CC, Ciutadans i els membres d’ERC, amb l’abstenció del Partit Popular, escenifiquen la solitud del PSC i del PDECat en el desenvolupament d’aquest pla urbanístic | El grup parlamentari de Junts pel Sí ha donat llibertat de vot als seus membres permeten el vot diferenciat dels republicans i, d’aquesta manera, l’aprovació de la Proposta de Resolució

La remodelació de la Granvia de L’Hospitalet i el desenvolupament del seu entorn, en el tram entre la Plaça Europa i el riu Llobregat, ha sumat un nou contrapeu, en aquest cas, al Parlament de Catalunya.

Segurament contra tot pronòstic, la Comissió de Territori del Parlament ha aprovat la Proposta de Resolució de Catalunya Sí Que es Pot i la CUP-CC que insta al Govern de la Generalitat a “retirar cautelarment la tramitació de l’actual PDU Granvia-Llobregat davant la manca de consens popular i polític, així com de la suficient previsió i projecció de les conseqüències ambientals, ecològiques i sociodemogràfiques per al municipi de L’Hospitalet de l’esmentat desenvolupament urbà”.

I és que, a més dels vots favorables dels promotors de la Proposta, han votat a favor tant Ciutadans com els membres d’Esquerra Republicana de Catalunya, que han tingut llibertat de vot dins del grup de Junts Pel Sí. Aquest factor i l’abstenció del Partit Popular han permès l’aprovació definitiva que escenifica la solitud del Partit Socialista i del PDECat en la defensa del pla urbanístic.

Un dels factors més destacats d’oposició és el projecte de part urbà previst a Cal Trabal, la última zona natural i agrícola de L’Hospitalet: “Volem que Cal Trabal continuï sent un espai al·luvial i agrícola lligat al Baix Llobregat i al seu Parc Agrari i no un parc urbà”, ha dit Hortènsia Grau, diputada de Catalunya Sí Que es Pot. “És un PDU que, d’una tacada, vol intervenir en el 10% del territori a partir d’un planejament que haurà fet la Generalitat per sobre del planejament municipal”, ha dit, per la seva part, el diputat de la CUP-CC Sergi Saladié.

En aquest sentit, la diputada hospitalenca Anna Simó (ERC) ha compartit el seu desacord en relació amb el sector 2, el corresponent amb l’urbanització de Cal Trabal, i ha fet menció de la via judicial com a mecanisme per evitar el projecte en aquesta zona. Una estratègia que la plataforma ‘No Més Blocs – Salvem Cal Trabal’, Depana i altres entitats del territori ja van anunciar que explorarien i que es podria concretar pròximament.

La Proposta de Resolució, a més de la petició d’aturar el tràmit del projecte, demana coordinar el pla urbanístic amb la planificació metropolitana; incorporar un estudi amb diverses alternatives d’ordenació de la Granvia i els seus entorns; incorporar un estudi socio-econòmic i ambiental amb diversos escenaris raonats; estudi de diferents alternatives de desenvolupament urbanístic; proposar una ordenació a Cal Trabal que garanteixi la preservació d’aquest àmbit com a porta de L’Hospitalet al riu i com a corredor verd entre Collserola i el Llobregat; i obrir un procés participatiu entre la ciutadania.

Cal matisar, en tot cas, que aquesta Proposta de Resolució no és vinculant i, per tant, el projecte continua endavant tot i el revers polític dels seus promotors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios