www.elllobregat.com
Gavà comença a concretar les actuacions escollides per la ciutadania al 'Junts Fem Barri'

Gavà comença a concretar les actuacions escollides per la ciutadania al 'Junts Fem Barri'

martes 16 de mayo de 2017, 19:02h

El Govern local inicia, el 22 de maig, amb els treballs d’adequació de l’enllumenat a l’entorn del carrer de Manuel de Falla, les divuit actuacions escollides amb el programa participatiu

La transparència i la participació han estat dos dels pilars del mandat de l’actual alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i prova d’això són els programes ‘Junts Fem Barri’ on la ciutadania ha pogut opinar i plantejar actuacions de millora de l’espai públic de la ciutat, unes actuacions que començaran a agafar forma aquest 22 de maig.

L’enllumenat a l’entorn del carrer de Manuel de Falla serà la primera de les diferents actuacions prioritàries pels veïns de Gavà. En concret, l’actuació canalitzarà una nova línia d’enllumenat pel carrer i passatges adjacents, desmuntarà i substituirà les quatre columnes existents, que comptaran amb lluminàries LED, i s’instal·larà una cinquena columna. “Aquesta actuació de millora de l’enllumenat, que feia temps que reivindicaven els veïns i veïnes, consistirà en substituir les lluminàries per un sistema de leds que contamina menys, ens proporciona estalvi energètic i serà una millora en la confortabilitat dels nostres carrers”, ha dit l’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez.

En aquest sentit, el Govern local canviarà també, a partir de l’1 de juny, l’enllumenat de l’avinguda Joan Carles I per lluminàries tipus led. Entre una i altra actuació, l’Ajuntament invertirà 51.000 euros.

D’altra banda, l’Ajuntament té previst crear una zona de petanca a la cantonada del carrer de Sant Martí amb el carrer de Francesc Pi i Margall (a partir del mes de juliol, per 53.866 euros); crear una pista poliesportiva de formigó al parc del Mil·leni (entre agost i setembre, per 119.199 euros); instal·lar fonts al mateix espai (durant la tardor, per 15.000 euros) i retirar les dues alineacions d’arbrat de la vorera mar del carrer de Sant Lluís, així com substituir els tarongers per altres espècies menys problemàtiques (durant la tardor, per 30.049 euros).

En total, el programa inclou divuit actuacions, entre les que destaquen, a més de les anteriors, l’arranjament puntual del paviment de les voreres a la Sentiu; la remodelació de l’àrea de lleure del barri; el condicionament del camí de can Pardal; la creació d’un parc ‘street workout’ al Calamot, on també hi haurà una nova pista multiesportiva i s’ampliarà l’skate parc; l’arranjament de la plaça del Pare Poveda; i l’adequació del parc infantil de la Plaça Catalunya i el seu entorn.

Durant el programa, van participar 867 gavanencs que van escollir aquestes actuacions com a prioritàries entre un total de 51 propostes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios