www.elllobregat.com
Una líder social colombiana, ex refugiada a Sant Boi, víctima d’un atac i d'amenaces al seu país natal
Ampliar

Una líder social colombiana, ex refugiada a Sant Boi, víctima d’un atac i d'amenaces al seu país natal

martes 16 de mayo de 2017, 19:42h

L’Ajuntament de Sant Boi ha condemnat els fets i ha instat a les autoritats colombianes a fer una investigació rigorosa dels fets

María Doris Rivera Rios, de nacionalitat colombiana, va ser acollida a Sant Boi de Llobregat l’any 2010 en el marc del programa de protecció de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu no era altre que protegir-la front la violència per ser una líder social, defensora dels Drets Humans.

Doncs bé, segons fonts municipals, l’activista colombiana ha patit una agressió, així com diferents amenaces per la seva activitat. En concret, els fets han passat a la seva finca de Vistahermosa (Departament del Meta, Colòmbia), on dues persones encaputxades van entrar per encanonar-la tant a ella com a la seva família com altres persones que estaven present.

En resposta a aquests fets, Sant Boi s’ha sumat a la crida feta per la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia i el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, en la que el municipi baixllobregatí participa, per demanar a les autoritats colombianes iniciar una investigació rigorosa dels fets, garantir la seguretat de Rivera Ríos i abordar la greu situació d’inseguretat que pateixen els líders socials en aquest país.

De fet, Sant Boi ha enviat cartes de protesta tant al mateix president de la República com al Ministeri d’Interior i l’ambaixada de Colòmbia a Espanya.

Les amenaces van ser, precisament, el motiu pel qual va fugir del seu país natal per arribar, primer, a Sant Boi i, cinc anys més tard, al País Basc, on també va estar acollida. L’activista, que va participar al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans a l’any 2013, és membre de la Fundació per la Defensa dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari de l’Orient i Centre de Colòmbia (FDHOC) i directiva nacional de l’As. Nacional de Zones de Reserva Campesina (ANZORC).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios