www.elllobregat.com
Sant Vicenç sortirà aquest dissabte al carrer contra la crema de pneumàtics a Ciments Molins
Ampliar

Sant Vicenç sortirà aquest dissabte al carrer contra la crema de pneumàtics a Ciments Molins

viernes 19 de mayo de 2017, 13:07h
El consistori ha iniciat un procés contenciós per la via judicial per evitar l’increment de crema de pneumàtics

“És escombrar i a l’estona torna a sortir aquesta pols fosca típica. No volem que la fàbrica deixi de funcionar, però que no es permeti cremar més pneumàtics”. Així de clar ho deixa un dels veïns del barri del Serral de Sant Vicenç dels Horts, que aquest dissabte, a les 11 hores, estarà a la manifestació convocada per la Taula contra la Contaminació per l’ampliació de la quantitat de tones permeses en la crema de pneumàtics a Ciments Molins.

La marxa començarà a l’Ajuntament de la vila i baixarà des del carrer Barcelona fins a Can Ros, seguint pel carrer Girona i el polígon Molí dels Frares fins arribar a la porta de la cimentera. Una marxa que vol mostrar el rebuig generalitzat al municipi front el permís de la Generalitat que permet a la companyia cremar de 5.000 a 20.000 tones anuals, quatre vegades més. De la mateixa manera, els permet el pas de 8.000 a 12.000 llots de depuradora anuals màxims.

L’oposició ciutadana compta, en aquest sentit, amb el suport de l’Ajuntament que considera que l’activitat de la companyia podria tenir efectes perniciosos per la salut dels vicentins. De fet, s’estan recollint mostres d’elements no registrats fins i ara. En tot cas, davant del principi de precaució, el Consistori no considera convenient aprovar aquesta ampliació en la crema de pneumàtics.

El Govern local ha anunciat, de fet, un procés contenciós per la via judicial per intentar aturar aquesta decisió. Una estratègia que arriba després d’iniciar diferents al·legacions legals, així com la petició de suspensió cautelar de la crema, propostes que no han estat tingudes en consideració.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
2 comentarios