www.elllobregat.com
L’Hospitalet obrirà tres noves estacions de Metro a l’any 2019
Ampliar

L’Hospitalet obrirà tres noves estacions de Metro a l’any 2019

miércoles 24 de mayo de 2017, 19:37h

El Govern de la Generalitat inverteix 51 milions d’euros que permetran posar en servei les dues estacions de la L10 Sud, Provençana i Ildefons Cerda, i la d’Ernest Lluch de la L5

No serà l’any 2018, però sí al 2019. L’Hospitalet de Llobregat sumarà tres noves estacions de Metro a la seva xarxa de mobilitat després de l’acord assolit amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, pel qual habilitarà una partida total de 51 milions d’euros.

D’aquesta manera, la segona ciutat de Catalunya podrà posar en servei les dues noves estacions de Metro de la L10 Sud (37 milions), Provençana i Ildefons Cerdà, però també acabar la d’Ernest Lluch de l’L5 (14 milions).

Donat que L’Hospitalet no compta amb els recursos suficients com per afrontar una despesa d’aquesta magnitud, només haurà de pagar amb l’espera d’uns mesos de retard a l’apertura de les estacions de Barcelona. Satisfacció, doncs, després dels dubtes que va generar l’acord bilateral entre el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de la ciutat comtal que permetia posar en funcionament les seves estacions al llarg del 2018.

“L’any 2019 veurem finalment complerta una reivindicació compartida entre societat i Ajuntament, en què grups polítics, ciutadania i entitats hem anat de la mà”, ha dit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que recentment, a l’entrevista que fa oferir a El Llobregat, va avançar que l’acord amb la Generalitat era imminent. “Les estacions permetran la millora de la mobilitat a la nostra ciutat i l’accés al nus d’Ildefons Cerdà i a equipaments de país com ara la Ciutat de la Justícia, disminuint el trànsit a la Granvia i afavorint l’ús del transport públic”.

Pel que fa el ramal segregat de la L10 Sud, compta amb 6,3 quilòmetres de longitud que connecten els voltants de la ja en actiu L9 Sud amb els àmbits de la Provençana, la Ciutat de la Justícia, el barri de la Marina i la Zona Franca. En aquest sentit, L’Hospitalet compta amb dues estacions, mentre que Barcelona en té dues més.

En aquest sentit, les estacions de la Provençana i Ildefons Cerdà té l’obra civil ja acabada i, per tant, el que queda és executar els treballs pendents d’acabats i instal·lacions, comunicacions, escales mecàniques, ascensors i altres equipaments interiors. Les obres començaran aquest mateix estiu i s’acabaran al febrer i octubre, respectivament.

Per la seva part, la nova estació d’Ernest Lluch de l’L5 (blava) estarà ubicada entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases i farà transbord amb les línies T1, T2 i T3 del TramBaix. De la mateia manera que les anteriors, les obres d’infraestructura estan acabades des de fa cinc anys i, per tant, només calen els acabats i les instal·lacions. Si es compleixen els terminis, Territori i Sostenibilitat podria posar en servei la nova estació al segon semestre de l’any 2019.

Coneguda la bona notícia, Marín no s’ha estat de reivindicar els següents reptes pendents en matèria d’infraestructura; en concret, el tronc central de l’L9, el perllongament de l’L3 fins a Sant Joan de Déu i la finalització de l’L10 fins a la Zona Franca de Barcelona. Projectes, segons ha dit, “irrenunciables”.

L’acte ha comptat, també, amb la presència del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que ha posat en valor l’esforç econòmic de la Generalitat de Catalunya, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha anunciat que es constituirà una comissió de seguiment de les obres aquest mateix mes de juny.

L’Hospitalet obrirà tres noves estacions de Metro a l’any 2019
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios