www.elllobregat.com
El Consell Comarcal del Baix Llobregat surt del Pacte Nacional pel Referèndum
Ampliar

El Consell Comarcal del Baix Llobregat surt del Pacte Nacional pel Referèndum

martes 30 de mayo de 2017, 11:05h

Ciutadans i Partit Popular, amb el suport del PSC, aproven revocar la moció aprovada al ple comarcal de març | L’anterior moció va aconseguir la majoria de vots a favor per l’absència de dos consellers del PP i un de C’s | El Consell Comarcal no té cap norma, a diferència d'alguns ajuntaments, que impedeixi tornar a presentar una moció immediatament després d'haver estat debatuda en ple

El Baix Llobregat no estarà adherit, de moment, al Pacte Nacional pel Referèndum tal i com es va aprovar al ple comarcal del mes de març contra tot pronòstic. Ciutadans (4) i Partit Popular (3), amb el suport del PSC (13), han aprovat la revocació d’aquesta decisió que va tirar endavant per l’absència, precisament, de dos consellers populars i d’un del partit taronja.

Amb 20 vots favorables i 17 en contra, doncs, el Consell Comarcal desfà l’anomalia de representativitat que va sortir el passat 20 de març i que va merèixer un genèric toc d’atenció del president comarcal, Josep Perpinyà, que treia ferro en paraules a El Llobregat: “Donaria sempre aquest toc d’atenció, independentment del dia que ens adherim al Pacte Nacional pel Referèndum. Recordar que és bo que els consellers assisteixin a les seves obligacions. El que ha passat, però, no és habitual. Sempre estem tots”.

C’s i PP, per la seva part, defensen en la nova moció “deixar sense efecte l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Pacte Nacional pel Referèndum” donat que “no creiem que el resultat de la votació s’ajusti a la realitat del sentit general d’aquest ple ni de la majoria de la ciutadania de la nostra comarca”. El PSC, que a l’anterior mes de març va presentar la seva pròpia moció a favor d’un nou “pacte constitucional que renovi les relacions de convivència entre Catalunya i Espanya” i que, en definitiva, ja es va manifestar en contra de l’adhesió, ha donat suport a la moció.

Recordem que el ple consta de 39 representants que, després de les darreres eleccions municipals, va acabar amb la següent distribució per partits: PSC (13 consellers); Entesa (7); ERC (6); PDECat (5); Ciutadans (4); PP (3) i CUP (1). Així, novament, en el ple comarcal d’ahir va haver una nova absència, en aquest cas, a les files del PDECat. D'altra banda, l’ex alcalde de Cervelló (PDECat), Jesús Arévalo, va presentar ahir la seva renúncia com a conseller i, per tant, la bancada convergent només va sumar tres vots en la moció. En tot cas, haguessin estat insuficients per evitar l’aprovació de la mateixa.

No hagués estat així en alguns dels ajuntaments del territori. Per evitar aquesta anada i tornada de mocions, hi ha Reglaments Orgànics Municipals (ROM) que impedeixen presentar una mateixa moció sobre un debat que ja s’ha tingut en ple durant un mínim de temps que pot ser, en alguns casos, d’un any perfectament. Segons hem pogut saber, el reglament del Consell Comarcal no té, en aquest sentit, cap norma que tingui aquesta consideració el que ha permès a Ciutadans i Partit Popular tornar a presentar una moció d’una cosa aprovada a l’anterior ple.

De fet, seguint amb l’exemple, Entesa i PDECat podrien presentar novament la moció per adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum en el següent ple, d’aquí a dos mesos. Si tenen la sort de que tornen a faltar consellers dels partits que voten en contra, la moció tiraria endavant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios