www.elllobregat.com
La Justícia dóna la raó a Naty López
Ampliar

La Justícia dóna la raó a Naty López

miércoles 31 de mayo de 2017, 19:40h

El Jutjat Social 17 de Barcelona reconeix la seva “situació d’incapacitat permanent total” i, per tant, rebrà la pensió que l’ICAM li va denegar

Natividad López, més coneguda com a ‘Naty’, és una veïna del barri hospitalenc de Bellvitge. Va patir greus afectacions de salut després de patir un infart i un ictus cerebral que la van deixar 18 mesos de baixa. La seva sorpresa va arribar quan l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques) li va donar l’alta, denegant la pensió que reclamava donat el seu estat de salut. Sense deixar via a cap resignació, López va acampar durant mesos, a l’octubre de 2015, davant de la seu de l’entitat. Es va revisar el seu cas, però al gener de 2016 novament li van transmetre l’alta mèdica, el que va derivar en una lluita judicial.

Doncs bé, el Jutjat Social número 17 de Barcelona ha donat la raó a la Naty López reconeixent la seva “situació d’incapacitat permanent total” que l’impedeix el desenvolupament de la seva professió habitual. D’aquesta manera, la Justícia obliga a l’INSS a pagar una pensió que serà del 55% de la base cotitzada (1.069,47 euros) i amb efecte retroactiu des del 25 de febrer de 2015.

Segons el Tribunal, les diferents patologies de López “afecten la velocitat de processament, flexibilitat mental, atenció, fluència fonètica i orientació, a més de comportar dificultats en el càlcul. Aquestes limitacions –recull la sentència-, a diferència del que assenyala l’INSS, impedeixen a la demandant l’exercici de la seva professió habitual d’auxiliar administrativa comptable, professió que requereix exigències mentals incompatibles amb les indicades limitacions”.

D’aquesta manera, doncs, la Justícia treu la raó a l’ICAM que, per la seva part, argumentava que si la Natividad López podia liderar una plataforma contra ells i ser tan activa a les xarxes socials, podia treballar. Arguments que, òbviament, refuta la sentència: “El fet que la demandant pugui estar liderant una plataforma de protesta contra l’ICAM i que pugui mostrar-se activa a les xarxes socials, no té res a veure amb les facultats necessàries per poder exercir la professió d’auxiliar administrativa comptable, de manera que la al·legació de l’INSS en aquest sentit ha de ser rebutjada sense necessitat de majors arguments”.

Segons hem pogut saber, López recorrerà igualment aquesta sentència demanant la permanent absoluta –petició inicial-, ja que entén que, en el seu estat de salut, no pot fer cap tipus de feina. López ha estat la impulsora de la Plataforma d’Afectades de l’ICAM (PAICAM), entitat que ha estat, enguany, nominada als premis El Llobregat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios