www.elllobregat.com
El Consell Esportiu del Baix Llobregat premia els valors esportius
Ampliar

El Consell Esportiu del Baix Llobregat premia els valors esportius

jueves 06 de julio de 2017, 01:55h
El Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) va celebrar al Parc de la Mariona de Molins de Rei, amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el 4t Acte de Reconeixement als valors Juga Verd Play per distingir els equips, entitats i agents més destacats del programa Juga Verd Play, inclòs dins la competició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya del curs 2016-17.

Acompanyat de Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Xavi Paz, regidor d’Esports del mateix municipi i membre de la comissió directiva del CEBLLOB; Salvador Valls, president del CEBLLOB; José Ignacio Aparicio, alcalde de Cervelló, i diversos regidors d’Esports d’altres municipis de la comarca, el secretari general de l’Esport va participar, en la primera part de l’acte, en el lliurament de premis als que van ocupar els primers llocs en la classificació lineal.

A les portes del Congrés del Juga Verd Play
Aquesta classificació, que inclou el joc net, els valors educatius i cívics i el resultat del marcador, es va implantar a tots els grups i categories (des de prebenjamí fins a juvenil) dels cinc esports d’associació (futbol 7, futbol sala, bàsquet, voleibol i handbol) que durant aquest curs van participar en la competició Juga Verd Play dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Cal recordar que el Juga Verd Play ha implicat aquest últim curs a 5.500 esportistes, 530 equips i 200 partits setmanals. En la segona part de l’acte, es va fer l’entrega dels reconeixements especials a aquelles persones i entitats que es van implicar de forma excepcional i van donar suport al programa. Posteriorment, el president del CEBLLOB va animar els assistents a participar el proper mes d’octubre en el Congrés dels Valors Juga Verd Play. Aquestes jornades s’emmarquen en el projecte Green Play que la Comissió Europea ha adjudicat al Consell Esportiu a través del programa Erasmus+ Sport. Aquest fet implica que el Consell Esportiu del Baix Llobregat estigui implementant el projecte pilot a Finlàndia, Portugal i Itàlia, amb el seguiment de França i d’un institut que farà l’estudi sociològic de l’impacte de l’aplicació del model Juga Verd Play en els hàbits conductuals dels esportistes, tècnics i públic dels quatre països on s’aplica.

En la cloenda de l’acte, Gerard Figueras va felicitar el Consell Esportiu del Baix Llobregat per ser pioner d’un projecte on l’educació en valors és un referent per a molts països. El secretari general de l’Esport es va dirigir als més petits, que no van poder viure els Jocs de Barcelona’92, i els va recordar que llavors “el món ens va mirar i va veure la bona imatge que vam donar”. “Tingueu clar que el joc net i el respecte que vam mostrar aquells dies és el que ha de marcar qualsevol activitat esportiva i que hem de deixar de banda i rebutjar qualsevol acte de violència o de mal comportament en la competició, actituds que fan mal a l’esport i a la societat”, va afegir. Finalment, va mostrar el suport del Govern català a l’organització del Congrés de la propera tardor. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios