www.elllobregat.com

El Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, amb l’esport inclusiu

jueves 06 de julio de 2017, 01:56h
La Secretaria General de l’Esport està treballant per tal que l’esport per a persones amb diversitat funcional tingui un paper rellevant al Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport.

En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball que està elaborant un pla específic per a les persones amb capacitats diferents a Catalunya amb la intenció de promoure i garantir els drets i l’autonomia de les persones que formen part d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu d’aconseguir la seva participació normalitzada en l’activitat física i l’esport.

El procés participatiu ha permès recollir propostes, aportacions, suggeriments, iniciatives i idees per al disseny del nou Model de Governança de l’Esport Català que ha de culminar amb la nova Llei de l’Activitat Física i l’Esport. Pel que fa a l’activitat física inclusiva, es plantegen tres grans reptes per a les persones amb diversitat funcional: garantir l’exercici dels drets que permetessin la igualtat d’oportunitats en relació a l’activitat física i l’esport; impulsar una presència mes activa i una major participació en les diferents manifestacions de l’activitat física i l’esport de les persones amb diversitat funcional, i modificar els entorns per adaptar-los a les especificitats d’aquests ciutadans i ciutadanes.

El projecte previst per a aquest col·lectiu es planteja com a objectius dissenyar les prioritats, millorar l’accés a la pràctica d’activitat física i l’esport i redefinir els recursos i serveis des de la perspectiva de les persones usuàries i les característiques de les seves necessitats, fomentant l’autonomia de les persones. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios