www.elllobregat.com
FGC enceta la temporada d’estiu amb més d’un centenar d’activitats a la muntanya i dos nous trens turístics
Ampliar

FGC enceta la temporada d’estiu amb més d’un centenar d’activitats a la muntanya i dos nous trens turístics

jueves 06 de julio de 2017, 02:03h
La refundació de les estacions d’esqui del Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en estacions de muntanya –preparades, per tant, per gaudir-les durant tot l’any i no només a l’hivern- no és ja un projecte de futur sinó un present d’èxit.

Després de pocs anys d’aposta en aquest sentit, els números donen ja la raó a aquest gir estratègic que permet, igual que el clima, desestacionalitzar l’ús de les cinc estacions (La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé).

Dades rècord
FGC va tancar l’estiu de 2016 amb més de 200.000 visites a les seves estacions i un milió de passatgers als diferents trens turístics. Per tot, segons hem pogut saber, la pota de Turisme i Muntanya ja aporta el 20% dels ingressos totals d’FGC, una xifra que no para de créixer gràcies, també, a l’activitat estiuenca.

En aquest sentit, FGC ha presentat la nova temporada d’estiu que destaca pel seu ampli ventall d’activitats, més d’un centenar, així com la introducció de dos nous trens turístics: el Montserrat Classic Express, entre Sant Boi i Montserrat, i l’Enotren, al Bages. “Hi ha moltes novetats fruit de l’experiència d’aquests anys i estem segurs que, també, serà un molt bon estiu perquè, a més, apunta a que farà molta calor”, ha dit el president d’FGC, Enric Ticó. “No treballem amb un objectiu específic de pujar, per exemple, un 10%. El que volem és consolidar una oferta i estem convençuts que, amb més serveis, ens funcionarà molt bé. Hem batut tots els rècords d’imaginació per fer atractiva la muntanya”.

Muntanya com la conquerida per l’estació metropolitana i degana del territori, La Molina, que inicia la temporada d’estiu amb una ampliació del Bike Park al Cap de Comella que, amb 15 circuits diferents i 50 quilòmetres de recorregut, s’ha convertit en el més important de tota la península.
D’altra banda, l’estació presenta un primer forfet d’activitats sota el nom ‘La Molina Non Stop’ que inclourà el telecabina, el telecadira Cap de Comella, BikeparK, Tubbing, Zona Lúdica i d’Aigües, barques i patinets, vòlei, frisbee, circuit de fauna, piscina climatitzada, tenis i fitness. Tot en un per gaudir tot el dia a l’estació.

És una de les principals novetats, que es suma a la política d’homogeneïtzació de tarifes i del canvi de la franja d’edats dels infants fins als 16 anys, tal i com es va fer a la temporada d’hivern: “La Molina acostuma a ser l’estació de prova i, enguany, en efecte, hem fet un forfet conjunt que confiem que tingui èxit i que, si és així, s’aplicarà a la resta d’estacions”.

Per la seva part, la Vall de Núria, que només es pot accedir a peu o amb el cremallera, ha augmentat els seus productes d’estiu i comptarà amb un renovat hotel de tres estrelles que farà més confortable el descans a 2.000 metres d’alçada, envoltat de cims, en una estació absolutament màgica.

A més de les dues estacions més pròximes al Baix Llobregat, Vallter i les estacions del Pallars (Espot i Port Ainé) completen la llista de propostes on senderisme, gastronomia o, simplement, les excel·lents vistes (al Balcó de la Costa Brava de Vallter i a l’Hotel Port Ainé 2000, el més alt dels Pirineus) fan una comunió única.

Eliminar burocràcia
En paral·lel, i de manera transversal, FGC ja treballa en l’opció de poder accedir a tota l’oferta des de dispositius digitals, de manera que “s’evitin cues innecessàries” en arribar a les estacions. Una proposta que podrà estar disponible a finals d’any, de cara a la pròxima temporada d’hivern.

Dos nous trens
Els trens turístics d’FGC s’han guanyat el respecte que mereixen amb una xifra que els avala: un milió de passatgers durant el 2016. Trencat aquest llindar amb el Cremallera de Montserrat i els seus funiculars, el Tren dels Llacs, el del Ciment i el Turistren, FGC inicia aquesta temporada amb dues noves propostes al voltant del riu Llobregat: el Montserrat Classic Express, al Baix Llobregat, i l’Enoten, al Bages.

FGC ha inaugurat ja l’anomenat Montserrat Classic Express 1890, una joia ferroviària modernista totalment restaurada que ja connecta Sant Boi i Montserrat gràcies a un projecte innovador i únic a Catalunya. En total, quatre cotxes d’anys entre 1893 i 1925, de fusta i amb balcons d’accés en els seus extrems, característiques de finals de segle XIX, comptaran amb les seves taules per quatre persones i una barra de servei de bar que permetran viatjar en el temps i, a més, gaudir d’una experiència gastronòmica.

Cada diumenge i dimecres, el nou tren restaurant iniciarà el seu recorregut a Sant Boi, fent una primera parada a Martorell, on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, el tren rodarà fins a Monistrol, on els passatgers agafaran el Cremallera de Montserrat per visitar el Monestir i veure, durant hora i mitja, l’excel·lent entorn natural.

De tornada, ja al restaurant tren modernista, els viatgers gaudiran d’un dinar amb propostes de productes locals, marinats amb vins i caves catalans.

Tot amenitzat amb guies de l’època que, com dèiem, ens traslladaran al s. XIX. De moment, és una proposta que està pensada pels milers de creueristes que arriben a Barcelona i que, molts d’ells, pugen a Montserrat. Tot i així, Ticó deixa la porta oberta a una proposta de nit, més romàntica, per públic més nacional III.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios