www.elllobregat.com
L’Hospitalet treballa per posar-se en forma
Ampliar

L’Hospitalet treballa per posar-se en forma

viernes 02 de noviembre de 2018, 01:50h
La ciutat inverteix 82,83 euros per habitant a esports, gairebé el doble de la mitjana espanyola.

L’Hospitalet inverteix 82,83 euros per habitant en esport, gairebé el doble de la mitjana espanyola, que és de 42,81 euros. Per aquesta raó, la segona ciutat de Catalunya té l’honor de ser un dels municipis de l’Estat de més de 150.000 habitants que més diners dedica a aquest àmbit, tenint en compte les dades que ofereix la revista ‘Deportistas’. Aquestes xifres es fan patents a l’hora d’analitzar l’activitat esportiva de la ciutat: allotja 918 equips, dels quals 524 estan federats, repartits en prop d’un centenar de clubs en els quals participen més de 10.000 esportistes -7.452 federats-.

D’aquesta manera, L’Hospitalet treu pit en matèria esportiva i, als tradicionals esdeveniments i campionats que celebra des de fa anys, com ara el Torneig Júnior de bàsquet de Reis o la Cursa Nocturna, cal afegir-ne noves ‘adquisicions’ que fan que el municipi es consolidi com un epicentre esportiu important. Cites com el Campionat Mundial d’Halterofília Màster, organitzat a l’agost pel Club Piràmide amb la col·laboració del consistori al Poliesportiu Gornal, la celebració del Campionat de Catalunya Universitari d’Esports d’Equip -que portarà a la ciutat 1.500 esportistes de 150 equips-, o el Campionat Català de Futbol Sala Special Olimpics, al març, en donen fe.

Es tracta d’esdeveniments que col·loquen l’Hospitalet en el mapa d’un àmbit, l’esportiu, que atrau molts visitants, amb el retorn econòmic que això té per a la ciutat. Sense anar més lluny, al mundial d’Halterofília van acudir-hi prop d’un miler d’esportistes de 40 països, als quals cal sumar els acompanyants, com ara familiars o tècnics. En total, més de 3.000 persones van visitar l’Hospitalet. Pel que fa al Campionat de Catalunya Universitari 2018-2019, la competició comptarà amb uns 1.500 participants, convertint la ciutat en la nova Vila Esportiva Universitària, agafant el relleu a la veïna Cornellà, que ho havia estat la temporada passada. Entre aquest mes i el pròxim març, la ciutat acollirà competicions de futbol, bàsquet, rugbi o voleibol, en les seves versions masculines i femenines, entre altres.

536 instal·lacions esportives
Unes competicions que es disputaran a la xarxa d’equipaments esportius municipals. Segons dades del consistori, l’Hospitalet compta amb 536 instal·lacions d’aquest tipus, 9 de les quals són poliesportius. Aquests, al seu torn, tenen més de 22.000 usuaris a tota la ciutat, mentre que 7.000 més prenen part en programes municipals d’esports. Centres en els quals els veïns i veïnes poden satisfer les seves necessitats esportives, d’oci, educatives -com ara els cursets del programa ‘Natació educativa’-, terapèutiques o de socialització.

Cal recordar, a més, que l’objectiu municipal és arribar a tota la població mitjançant programes com ara les caminades, adreçades especialment a la gent gran, o la instal·lació d’aparells per fer exercici en espais públics, com els parcs.

De fet, en el sondeig de satisfacció dels usuaris i de les usuàries dels complexos esportius municipals, elaborat per la Diputació al març, s’assenyala que un 76% dels usuaris dels poliesportius de la ciutat els qualifica amb una nota que va del 7 al 10, mentre que només un 9% les suspèn. En concret, són els serveis de monitor els que obtenen una nota més alta, amb un excel·lent -el 50% dels enquestats- i un notable -el 32%-.

La ciutat premia els millors esportistes

Com cada any, la ciutat va retre homenatge als seus esportistes a la Nit de l’Esport, que va tenir lloc el 26 d’octubre al Teatre Joventut. Es tracta d’un esdeveniment que serveix per premiar els esportistes i els clubs que hagin completat una temporada reexida.

Van rebre guardons equips que han aconseguit l’ascens, el títol de lliga o un campionat important, mentre que es van fer mencions especials a Lucas Mondelo, seleccionador femení de bàsquet; els Pioners, de futbol americà; Maria Ollé, pels seus èxits com a gimnasta i per promoure l’esport; Ovidio Ríos, de l’Associació Ciclista de Bellvitge; Agustín Martínez, de l’Agrupació Esportiva Santa Eulàlia, i Francisco García, vinculat amb el món de l’halterofília.

*Contingut elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Hospitalet.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios