www.elllobregat.com
L’Hospitalet ja segueix l’estel de Nadal
Ampliar

L’Hospitalet ja segueix l’estel de Nadal

viernes 07 de diciembre de 2018, 14:10h
Els Xatarris tornen a la ciutat per ensenyar als nens com és el Nadal al seu planeta.

El Nadal ha arribat a l’Hospitalet. La segona ciutat de Catalunya ha començat les festes amb la tradicional encesa de l’enllumenat nadalenc a la plaça de l’Ajuntament. Sota el lema ‘Per Nadal, tu ets clau’, convida a la ciutadania a participar en les activitats temàtiques que se celebren arreu de la ciutat.

Aquest any, la il·luminació acull un tema molt representatiu de l’imaginari nadalenc: el fred, simbolitzat pels caramells que penjaran de la façana de la casa consistorial, de la mateixa plaça de l’Ajuntament o a les rambles de Just Oliveres i de la Marina. D’altra banda, com cada any, la cavalcada de reis tindrà lloc el 5 de gener a la tarda, començant a Santa Eulàlia i finalitzant el seu recorregut al centre de la ciutat.

Planeta Xatarris
A més, aquest any l’Ajuntament ha editat un conte amb la història del K-Li-1 i l’AU-7 i el Lle-3, del Planeta Xatarris (també es pot descarregar en línia a l’adreça http://wp.lh-on.cat/xatarris/). Aquests robots estaran tot el Nadal amb els hospitalencs per ensenyar als més petits a guarnir l’arbre o les tradicions ‘xatarrianes’ de la mà de tota la família robòtica vinguda del ‘Planeta Xatarris’.

La Farga i el Kaliu Park
Unes de les activitats cabdals de l’hivern a L’Hospitalet és el Kaliu Park, del 21 de desembre al 7 de gener, amb activitats esportives i lúdiques per a infants i joves al recinte firal de la Farga. L’entrada a aquesta activitat és gratuïta.

També tornarà la ja tradicional pista de gel i el ‘tobogan’, que obrirà divendres, dissabtes i diumenges del 7 al 16 de desembre de 17 a 21 hores els divendres, i d’11 a 21 hores els dissabtes i diumenges. Del 17 al 21 de desembre l’horari serà de 10 a una del migdia, només per a escoles. L’espectacle per patinar al més pur estil novaiorquès continuarà amb l’apertura del recinte cada dia del 21 de desembre al 7 de gener d’11 a 21 hores.

Pessebres i fires nadalenques
A més, la Fira de Santa Llúcia de pessebres i guarniments nadalencs s’instal·larà del 3 al 23 de desembre a la rambla de Just Oliveres, entre els carrers de Barcelona i d’Enric Prat de la Riba. També del 14 de desembre i fins al 6 de gener hi haurà la Fira de Nadal i Reis a la rambla de la Marina, entre el carrer d’Enric Prat de la Riba i l’avinguda del Carrilet. L’horari serà de 10 a 21 hores, de diumenge a dijous, i de 10 a 23 hores, els divendres i els dissabtes.

El pessebre institucional d’aquest any és obra d’Àlex Porqueras, que continua en la línia del pessebre clàssic i aprofita alguns elements d’edicions anteriors. El pessebre està obert al públic al vestíbul de l’Ajuntament i es podrà visitar fins al 4 de gener. Els horaris de visita són: de dilluns a divendres, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores, i els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius, romandrà tancat.

D’altra banda, l’edifici de l’Harmonia del Museu de l’Hospitalet acull la XXVI Mostra Pessebrista, una mostra de diorames, naixements tradicionals i interpretacions modernes del pessebre clàssic, realitzades per diferents artistes locals i col·lectius vinculats a la ciutat.

L’Hospitalet ja segueix l’estel de Nadal
Ampliar
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios