www.elllobregat.com

Els diners, allà on toquen

viernes 04 de enero de 2019, 03:53h
Els pressupostos municipals amaguen setmanes, mesos, de feina invisible, coordinada i intencionada. De manera assimilable a un pressupost domèstic, hem de saber què tenim i en què volem gastar-ho, aplicant les dosis necessàries d’intel·ligència i enginyeria financera per fer-ho sostenible en el temps.

El pressupost municipal és la plasmació econòmica de la voluntat política de l’equip de govern. Els diners que s’administren en un pressupost municipal, a més, són diners públics, de tots, que cal gestionar amb justícia i equitat. Segons el meu parer, el Ple municipal del Prat de desembre va aprovar un pressupost just, sostenible i sanejat.

El darrer Pla d’Actuació Municipal va ser exhaustiu i ambiciós, detallant un seguit d’inversions importants en l’àmbit social, urbanístic o educatiu, que s’han pogut fer realitat comptant amb unes finances municipals potents. La realitat és que, a 4 mesos del final d’aquest mandat, hem pogut reduir el nostre esforç inversor (pràcticament està tot enllestit), hem pogut augmentar la despesa corrent (per la posada en marxa de grans equipaments com el Centre Cívic Palmira Domènech o del Teatre de l’Artesà, i també per l’obertura de nous serveis i projectes com el d’Educació, Cultura i Comunitat, o l’impuls del Servei d’Atenció Domiciliària). Tots ells, necessaris pel desplegament de les polítiques públiques que aquest equip de govern ha definit.

Aquest 2019, a més a més, aconseguirem l’eliminació del deute. Ras i curt. Amb això, obtenim un pressupost sostenible, sostingut i sanejat.

Sabeu quina ha estat la gran crítica a aquest pressupost? Doncs que és un pressupost continuista. Vaja. Després de 3 anys i mig de mandat, potser és crítica sobrera. L’equip de govern defineix, a l’inici de cada mandat, on vol gastar més i on vol gastar menys. No és possible fer trampa. Dit això, ens desitjo a tots els catalans i catalanes, i arreu de l’estat, uns nous i urgents pressupostos al govern central, que de ben segur ens ajudaran a seguir fent política i acció de govern que millori les condicions de vida de la gent. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios