www.elllobregat.com
L’esport universitari català, en línia ascendent
Ampliar

L’esport universitari català, en línia ascendent

viernes 04 de enero de 2019, 04:35h
El Consell de l’Esport Universitari de Catalunya es reuneix al Museu Colet per analitzar els projectes en marxa i els reptes del curs

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, va acollir una nova reunió del Consell de l’Esport Universitari de Catalunya (CEUC), presidida pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Lluís Baulenas, i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

En la sessió, es va constatar el bon ritme d’execució del Pla Estratègic d’Esport Universitari de Catalunya (PEUC) 2013-2020 i es van presentar les activitats previstes per al present curs. Gerard Figueras es va felicitar per la “línia ascendent” que experimenta l’esport universitari del país, va agrair la tasca de les 12 universitats catalanes i va subratllar “l’encert” en la designació d’una vila universitària –enguany és l’Hospitalet de Llobregat- per a cada edició dels Campionats de Catalunya.

“Us animo a mantenir i reforçar les sinergies entre municipis, universitats i món federat”, va afegir el secretari general de l’Esport, mentre que Antoni Reig recordava que el PEUC està donant molts fruits i que, amb motiu de la seva finalització el 2020, “haurem de començar a pensar ja en l’elaboració, entre tots, d’un nou pla per al període 2021-2028”.

Plans estratègics
La Secretaria General de l’Esport (SGE), mitjançant Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport (CCE), i Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del mateix CCE, van presentar l’informe anual de seguiment del PEUC, deixant constància dels 49 plans d’actuació treballats fins al moment del total de 59 plans previstos en l’elaboració del PEUC.

D’altra banda, Jordi Arimany, cap del Servei d’Esports de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), va exposar l’informe de participació dels Campionats de Catalunya Universitaris 2017-18 i el relleu organitzatiu, que recau aquest curs en la Universitat de Barcelona. Tot seguit, Ulpi Roman, cap de competicions de la UB, va presentar la previsió de les activitats per a la temporada 2018-2019: la 5a edició de la UniRun, i les competicions internacionals de bàsquet 3x3, handbol platja, futbol femení i esports de combat en què prendran part alguns equips en diverses ciutats europees.

Finalment, Pere Vilà, jurista i assessor de la SGE, va exposar un resum del contingut del projecte per a una nova llei de l’Esport i l’Activitat Física de Catalunya que el Govern està portant a terme des de fa uns mesos i que es troba en ple procés participatiu i de debat amb tots els agents del sector per aconseguir un text de consens. En l’àmbit universitari, el nou text legal vol potenciar l’activitat física dins la comunitat universitària. III

Gerard Figueras felicita la trajectòria del handbiker de Sant Boi Sergio Garrote

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, es va reunir fa uns dies amb el corredor del Club Ciclista Sant Boi en modalitat de ciclisme adaptat, Sergio Garrote, un referent d’aquest esport a Catalunya i que enguany ha brillat en diverses competicions d’àmbit internacional.

Així, Gerard Figueras va felicitar personalment Garrote per les medalles de bronze en la contrarellotge de la modalitat Handbiker-2 (H2), en la prova de Team Relay i en la prova en línia obtingudes en el Mundial de Ciclisme adaptat de carretera, disputat a Maniago (Itàlia) l’estiu passat, així com per la medalla d’or en la prova en ruta de la Copa del Món de paraciclisme de Baie-Comeau (Canadà), on va superar el vigent campió del món.

El secretari general de l’Esport es va interessar pel dia a dia del ‘handbiker’, la seva trajectòria personal i esportiva, i també per la resta de fites aconseguides en les darreres temporades. En la trobada, celebrada al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, els va acompanyar el president del Club Ciclista Sant Boi i preparador del corredor, Jesús Ruiz.

Els pròxims reptes de Sergio Garrote són els Jocs Paralímpics de Tokio 2020, l’objectiu principal, a banda del calendari estatal, la Copa del Món i el Mundial de l’any que ve. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios