www.elllobregat.com

Waterboxx, una experiència pionera

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els ajuntaments de Sant Boi i de Viladecans i l’empresa Transfer Consultancy han realitzat la reforestació experimental d’una parcel·la de 5,5 hectàrees a la vessant sud de la muntanya de Sant Ramon en la qual la supervivència dels arbres és complicada per la pobresa hídrica del sòl, la forta pendent i els repetits focs forestals. La iniciativa s’inclou en el projecte ‘Life+ Deserts verds’, subvencionat per la Unió Europea.
S’hi han plantat 2.500 arbres i arbustos típicament mediterranis acompanyats del Waterboxx, un invent holandès que se situa a la base de la planta per mantenir un microclima favorable a la seva supervivència sense utilitzar mecanismes de reg artificial, ja que l’artilugi reté l’aigua de la condensació nocturna produïda per la rosada i també la de les pluges ocasionals (fins a un màxim de 15 litres) i la dosifica en petites dosis a l’arbre a través d’una simple corda. El disseny d’aquesta ‘caixa màgica’, cadascuna de les quals alimenta a un arbust i un arbre, evita que l’aigua s’evapori a la part superior i protegeix les arrels de l’arbre dels raigs del sol, els vents i les plagues. El proper any es plantaran altres 2.500 plaçons per completar el projecte.

La iniciativa pretén assolir, el 2015, la supervivència del 90% dels arbres plantats, que permetrà consolidar aquests espais un cop superats els difícils primers anys. ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios