www.elllobregat.com
David Parada denuncia la preocupant aparició de bandes llatines violentes a Sant Boi

David Parada denuncia la preocupant aparició de bandes llatines violentes a Sant Boi

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Durant el ple del mes de març David Parada, portaveu del grup municipal de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Sant Boi, va alertar sobre la creixent activitat de bandes d'origen llatí amb un increment de l’ús de la violència en les seves darreres accions.
Sant Boi ha estat recentment l’escenari d’episodis de violència a mans d’aquests grups com els viscuts a la porta del centre esportiu "Baldiri Aleu", on una baralla entre bandes rivals va acabar amb un jove apunyalat, un mosso d'esquadra ferit amb objecte punxant i un desplegament policial en què es van intervenir armes blanques i pistoles elèctriques. També es van viure moments de tensió en els fets succeïts a la zona de barbacoes de Camps Blancs, on van intentar agredir un pare de família amb una katana. Parada també ha denunciat que aquestes bandes tenen ocupada una plaça pública al barri de Ciutat Cooperativa, i ha apuntat que “la deixadesa de l'equip de govern i en concret del tinent d’alcalde encarregat de l'àrea de seguretat, José Ángel Carcelén, ha deslligat aquesta espiral de violència viscuda en els últims mesos a Sant Boi”.

Davant la petició d'un protocol d'actuació per part de PxC, l'equip de govern (PSC-ICV) segueix negant que existeixin bandes llatines, i atribueix els aldarulls ocorreguts recentment a la porta del poliesportiu Baldiri Aleu a una típica baralla d'adolescents, afirmant que aquest tipus de successos estan dins de la normalitat.

El grup municipal de PxC va manifestar també la preocupant degradació de la ciutat, no només pels fets protagonitzats per les bandes llatines, sinó també per l'augment de pisos utilitzats com a prostíbuls, que en paraules del portaveu de PxC David Parada “són un niu de màfies i immigració il·legal” . El grup identitari va aportar dades i llocs concrets on es realitzen aquestes pràctiques i davant el desconeixement per part del govern local es van considerar les aportacions de PxC perquè la Policia Local treballi per eradicar aquest tipus de pràctiques.

Durant el ple també es va exposar la precarietat en què treballen els agents de la Policia Local, que en ocasions es troben amb dificultats per establir comunicacions entre les emissores de ràdio, fet que posa en risc la possibilitat d’atendre de manera immediata totes les peticions que puguin produir-se.

PxC va presentar una moció per solidaritzar-se amb Asia Bibi, camperola catòlica del Pakistan condemnada a la forca per beure aigua d'un pou reservada teòricament només per a musulmans, en què denunciava la persecució dels cristians als països musulmans, i una altra moció per condemnar els assassinats perpetrats a Tolosa que condemnaven també l'augment del fanatisme islàmic cada dia més preocupant a Europa. Les mocions van ser aprovades, encara que sorprenentment el grup municipal de CiU es va abstenir en aquesta última.

La formació identitària va demanar també una junta de portaveus extraordinària amb els tècnics de l'ajuntament en relació al Cas Campió. Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi, va reconèixer que el seu bitllet d'avió i els de part del seu equip de govern que l’acompanyava per anar a declarar a Madrid van anar a càrrec de les arques municipals. A més en el ple de Sant Boi va negar que s'hagin enviat els DNI dels treballadors que van participar en la llicència tal i com s’afirmava en el número de febrer del mitjà local El Llobregat i en un comunicat de l’Agència Catalana de Notícies.

Finalment PxC va demanar explicacions al govern local sobre la documentació requerida al consell de Solidaritat, ja que entre d’altres coses no s’entén que l'Agència Catalana de Cooperació argumentés que l'Ajuntament de Sant Boi havia atorgat una subvenció per pagar l'antena d'una ràdio a Nicaragua que no complia els requisits, fet que va ser qualificat com mala praxi tot i que finalment es va aprovar sense cap tipus d’objecció.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (7)    No(1)

+
0 comentarios