www.elllobregat.com
Conveni de l’ajuntament de Torrelles amb Agbar

Conveni de l’ajuntament de Torrelles amb Agbar

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Per eximir del pagament de consum d’aigua a famílies que reben la Renda Mínima d’Inserció. L’exempció del pagament del deute del consum d’aigua s’aplicarà sempre que es tingui un consum inferior als 100 litres per habitant dia.
L’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, i Manuel Giraldo, director de la Zona Llobregat Sur d’Aigües de Barcelona, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual s’estableix la promoció i difusió per part de l’Ajuntament de Torrelles -a través del seu departament de Serveis Socials- del Fons de Solidaritat creat per l’SGAB i la Fundació Agbar. Aquesta iniciativa s’adreça al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social amb l’objectiu de contribuir a superar la situació. En concret, el Fons de Solidaritat és una ajuda que comportarà l’exempció del pagament del deute corresponent al consum d’aigua a les unitats familiars que estiguin percebent la Renda Mínima d’Inserció (RMI), sempre que la unitat familiar tingui un consum inferior als 100 litres per habitant i dia. Aquesta es la quantitat que l’Organització Mundial de la Salut considera adequada per cobrir les necessitats bàsiques i garantir un desenvolupament vital òptim.

Així doncs, l’objecte del conveni d’Ajuntament i SGAB, que té una vigència d’un any a partir de l’1 de juny d’enguany, és la col·laboració de l’administració local amb l’empresa subministradora en la promoció i difusió del Fons de Solidaritat, i també oferir serveis d’informació sobre aquest fons. D’aquesta manera, les famílies que es trobin en la situació especificada i vulguin acollir-se a l’ajut del Fons de Solidaritat es podran adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament, on se’ls facilitarà la informació necessària.

La Sociedad General de Agua de Barcelona és prestadora de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua a diferents municipis de l’àrea metropolitana, entre els quals el municipi de Torrelles. Té una llarga trajectòria de col·laboració amb diferents entitats que treballen amb col·lectius vulnerables de la societat.

J.C. Chueca ||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios