www.elllobregat.com

El Consistori guanya la partida del dèficit

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

En els darrers anys, la presentació dels pressupostos ha estat com la pròpia d’una guerra contra el dèficit que acumulaven les administracions fins al moment. 

Doncs bé, en aquesta lluita, Sant Feliu de Llobregat, la capital de la comarca, va tancar l’any 2013 amb resultats positius i havent liquidat tot el dèficit acumulat fins al 2011. Així ho va fer públic l’equip de govern –format per Iniciativa per Catalunya-Verds amb els seus socis d’esquerres (EUiA i Independents de Sant Feliu) i Convergència i Unió- en l’acte de liquidació de pressupostos 2013, que deixa un superàvit d’1,6 milions d’euros i amb un romanent de tresoreria també positiu de 488.000 euros.

Segons el govern municipal, el “rigorós” compliment del Pla de Sanejament 2012-2015 aprovat en el ple de setembre de 2012 és el motiu pel qual s’ha aconseguit liquidar el dèficit d’1,66 milions d’euros que el consistori havia acumulat fins al 2011. “Tenint en compte els resultats pressupostaris negatius de l’inici del mandat 2011, es pot dir que s’han assolit els objectius econòmics”, deia l’actual alcalde ecosocialista, Jordi San José.

Objectius que van més enllà de l’estricte vincle econòmic. L’Ajuntament va aprofitar l’acte per fer la valoració de les diferents actuacions dels departaments on l’aspecte social va tenir un paper destacat. Al 2013, segons el consistori, es van destinar prop de 690.000 euros per a polítiques socials per garantir drets bàsics com l’alimentació o els subministraments, l’accés a l’educació o a l’esport. D’altra banda, 3.905 persones, un 5% més que l’any anterior, van ser ateses per Serveis Socials.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios